Subscriu-te a la newsletter


UNA MIRADA A LES PRÀCTIQUES SOSTENIBLES AL DISTRICTE 22@BARCELONA.

Secretaria Tècnica,

Celebrant el 181è 22@Breakfast al T3 Diagonal Mar, un exemple de com els edificis poden afrontar els reptes de sostenibilitat i adoptar “Futurs Regeneratius”


El 22@Network Barcelona va celebrar el seu 181è 22@Breakfast el 30 de Maig. L'esdeveniment va tenir lloc al nou edifici T3 Diagonal Mar, el primer projecte T3 a Europa, una iniciativa pionera en sostenibilitat i un clar exemple de com els edificis i les ciutats poden reinventar-se per afrontar els reptes del segle 21. Sens dubte, va ser la ubicació perfecta per discutir el tema que va reunir tots els assistents: les pràctiques sostenibles al districte 22@ Barcelona.


L'esdeveniment va començar amb la benvinguda de Luis Jaime de Antonio, Director de la Comissió de Sostenibilitat i Corporativa de 22@Network Barcelona. "Avui, més que mai, la sostenibilitat no és una opció sinó una necessitat imperativa", va afirmar de Antonio, subratllant que "la sostenibilitat no és un esforç individual, sinó col·lectiu, on cada acció compta." També va presentar els dos ponents del dia: Wendy Steele, Directora de Recerca per a RMIT Europe i Anna Lloret, Associada/Subdirectora del Departament d'Edificació a Batlleiroig, reconeguda com la innovadora del mes.


La presentació de Steele es va centrar en el per què, malgrat algunes polítiques implementades per les institucions polítiques, el nostre planeta continua patint el canvi climàtic. Va discutir el concepte de "Futurs Regeneratius" com "un paradigma emergent que busca aprofundir en la sostenibilitat per adoptar un enfocament holístic per afrontar els reptes dels nostres temps." En relació amb el canvi climàtic, aquest concepte pretén contribuir a restaurar els recursos del planeta, en lloc de simplement minimitzar els danys.


Durant la seva presentació, Steele va proporcionar exemples d'iniciatives implementades per aconseguir un futur regeneratiu, destacant organitzacions com Arup, UK Architects Declare i RMIT Europe, on ella està involucrada. RMIT Europe treballa en tres àrees específiques: regenerar sistemes, revitalitzar llocs i comunitats, i transformar l'economia, els negocis i les empreses socials.


Va concloure afirmant que els futurs regeneratius no són alguna cosa que aconseguirem de cop; és un viatge que la societat, les empreses i les institucions han de fer junts.


Després d'aquesta presentació reveladora, Anna Lloret va parlar com a representant de l'edifici T3 Diagonal Mar. Va oferir una visió detallada de les característiques sostenibles clau de l'edifici, destacant que "la fusta és la característica principal de l'edifici," com es pot veure clarament. "Construir amb fusta hauria de ser el camí a seguir per garantir edificis sostenibles," va afirmar.


Lloret també va parlar de la gran responsabilitat que tenen avui els arquitectes, sabent que la seva feina és crucial per "garantir la sostenibilitat i promoure solucions innovadores per reduir la petjada de carboni," que és exactament el que s'ha aconseguit al T3 Diagonal Mar.


El 22@Breakfast va concloure amb Isabel Sabadí, Directora General de 22@Network Barcelona, donant la benvinguda als nous membres de l'associació: LCI Barcelona, Foxway, Ailábika i Abaser. Isabel també va recordar a tots els assistents el proper esdeveniment del 11 de juny, la convenció anual coneguda com a 22@Day, coincidint amb el 20è aniversari de 22@Network Barcelona.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies