El 22@Network Barcelona proposa la micromobilitat i la mobilitat intermodal com a solucions per millorar la connectivitat al districte 22@Barcelona i a la ciutat.
Barcelona, 26 d’octubre de 2023 – La Comissió de Mobilitat de l’Associació 22@Network Barcelona, en el marc del Projecte de Mobilitat Connectada 22@, proposa la mobilitat intermodal i la micromobilitat com a solucions per millorar la interconnectivitat al districte, i també a la resta de la ciutat de Barcelona.
La proposta s’ha fet durant la celebració del 175è 22@Breakfast i ha reunit a professionals i experts del sector, així com representants de l’Ajuntament de Barcelona. A l’esdeveniment, el president del 22@Network Barcelona, Enric Urreta, ha destacat la necessitat de millora de la qualitat de la mobilitat com mesura clau per contrarestar els efectes del teletreball al districte i apropar-nos més a la ciutat dels 15 minuts.
Al seu torn, Eugeni Rico, membre de l’Equip del Departament d’Estratègia de la Mobilitat, i Yolanda Martín, Tècnica de l’Oficina per la Mobilitat Laboral de l’Ajuntament de Barcelona, han coincidit en la necessitat de treballar per adaptar-se a les noves modalitats de transport, més complexes i a l’hora més sostenibles. A més, han destacat l’alta capacitat d’adaptabilitat a aquests nous mitjans de transport per part dels actors que intervenen al districte 22@Barcelona.
“Actualment, a Barcelona tenim al voltant d’uns 7 milions de desplaçaments al dia, dels quals 5 milions es fan a l’interior de la ciutat i 2 milions són desplaçaments de connexió”, exposava Rico. El paradigma pel que fa als desplaçaments ha canviat, les ciutats i els ciutadans necessiten una mobilitat sostenible i saludable i amb mitjans de transport que siguin capaços de conviure amb els vianants.
En aquesta línia, Marta Recasens, com a representant de la Comissió de Mobilitat de l’Associació, ha explicat com el Projecte de Mobilitat Connectada 22@ espera tenir grans beneficis ecosocials pel districte, les empreses i els treballadors i treballadores. Així doncs, el projecte aposta per un nou concepte d’intermodalitat al transport que promogui la micromobilitat i els desplaçaments sostenibles amb l’objectiu de reduir l’impacte derivat de l’ús del vehicle privat, impulsant la mobilitat compartida i fomentant un estil de vida saludable i respectuós amb el medi ambient durant l’horari laboral.
El projecte començarà amb una prova pilot en 5 propietats del districte posant a disposició dels empleats un parquet de bicicletes i patinets elèctrics, per veure així la seva efectivitat. El projecte podrà ser estès a la resta de propietats del 22@, unes 477 en total, i serà gestionat per l'associació 22@Network Barcelona a través dels seus socis i partners com Vadecity, HolaLuz, Wallbox, entre d’altres, i amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.
Powered by Timtul - Copyright 2023
Comentaris