Si bé als Estats Units i en altres països ja fa anys que les empreses implementen programes de benestar laboral o wellbeing per als seus equips, a Catalunya i a Espanya ha estat el context de la pandèmia el que ha posat aquesta necessitat en primer pla.
Les dades són clares:
Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) l’estrès a la feina és ja el segon problema de salut laboral. Així mateix, s’estima que l’estrès és la causa del 50% de les jornades laborals perdudes.
La mateixa OMS assegurava que el 2020 la depressió seria la segona causa d’incapacitat al món i que el 80% de les depressions estan relacionades amb l’estrès crònic.
Arran de la pandèmia, a més, un 92% dels empleats declara sentir ansietat i un 70% dificultats a l’hora de concentrar-se en la feina (Estudi Consultora Willis Towers, La Vanguardia 18/06/20)
Per tant està clar que l’entorn laboral és en part causa i pateix els efectes de l’estrès laboral i vital. La bona notícia és que pot ser també part de la solució a aquesta problemàtica d’estrès i ansietat. I, per suposat, que l’empresa es beneficiarà de qualsevol mesura que promogui el benestar i l’equilibri dels seus treballadors.
Des de Forbes a El Economista o RRHHDigital, que ja parlen clarament de l’impacte que la felicitat té en el rendiment i la productivitat dels treballadors. I de com és imprescindible, per a una empresa amb visió a llarg termini, tenir cura d’aquestes variables per a millorar l’engagement. I és que, com explica Xavier Escales en el seu article, l’atenció a les persones i al seu benestar són fonamentals en el món professional post-pandèmia.
I com es pot cultivar aquest benestar a les empreses?
Llegeix l'article complet aquí.
Powered by Timtul - Copyright 2023
Comentaris