Subscriu-te a la newsletter


EL 22@NETWORK BCN CELEBRA L'ÚLTIM 22@ÁGORA DEL 2022 PER DEBATRE SOBRE LES TENDÈNCIES DE LA MOBILITAT

Irene Codina Altarriba,

El dimarts, 22 de novembre, es va celebrar l’última edició del 22@Àgora de l’any 2022. L’acte es va celebrar a l’Hotel Melià Sky, que un cop més va facilitar un espai on poder aproximar les últimes tendències de la mobilitat al lideratge social i empresarial del districte 22@. 

L’acte va estar patrocinat i va comptar amb la presència de Wallbox, empresa capdavantera en la creació de sistemes avançats de gestió energètica i de càrrega de vehicles elèctrics. 

Va ser Enric Urreta, president del 22@Network BCN, l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i agrair als ponents la seva participació en aquest 22@Breakfast. Durant el seu discurs inicial, Urreta va destacar la rellevància de debatre sobre el futur de la mobilitat en un context d’alta complexitat com l’actual, on els reptes demogràfics i mediambientals afegeixen dificultats en la gestió d’un espai públic limitat per aconseguir una major eficiència en la mobilitat. El president va voler remarcar la voluntat de l'associació en participar en aquest procés de canvi cap a una major sostenibilitat, destacant l’enorme concentració de capital tecnològic i humà que cal potenciar al districte 22@ per a poder accelerar els passos cap a una transició energètica basada en la implementació de solucions innovadores per a la instauració d'una mobilitat més sostenible. 

Montserrat Palasí, Directora a Indra Systems, va iniciar l’acte amb una ponència en què va abordar les tendències i els reptes actuals en el desenvolupament de nous plans de mobilitat per al disseny de ciutats intel·ligents. En aquest sentit, Montserrat va afirmar que ens trobem en un entorn VUCA (volatiliat, incertesa, complexitat i ambigüitat), al qual hem d’afegir que el 2024 es calcula que tan sols el 50% de la població seran nadius digitals. Tal com afegia Palasí, això significa que no tota la tecnologia es troba al servei de la societat, per tant, qüestionava “com gestionem les dificultats del nostre entorn?” Per a respondre a aquesta qüestió, Palasí va oferir als assistents una visió dels últims projectes d’innovació i recerca que Indra Systems està realitzant. 

Palasí també a insistir en la necessitat de pensar en el MaaS (Mobility as a Service) com a “la tendència cap a la qual les grans ciutats avancin per a oferir un servei integral als usuaris”, això no obstant, sense obviar que “ha d'haver-hi un consens entre totes les administracions i la complicitat de tots els stakeholders perquè els projectes que s'implantin ofereixin una experiència completa a l’usuari final”

A l’acte també van assistir membres tècnics de l’Ajuntament de Barcelona, qui van poder conèixer les iniciatives privades que s’estan duent a terme des del districte 22@ i comprendre els avanços i impuls del sector privat sobre mobilitat avançada. D’aquesta manera, aquest 22@Àgora va oferir l’ocasió d’aproximar agents socials, econòmics i polítics que es troben implicats en el projecte del 22@, intercanviar idees, tendir ponts i contribuir a aquest procés de canvi al districte i a la ciutat de Barcelona.

Per a concloure l’acte, la Nina Kavaliova, Presidenta de la Comissió de Mobilitat del 22@Network BCN i Shopping Centre Manager en CBRE, va encarregar-se de dirigir el torn de preguntes, en que les aportacions dels assistents van ser claus per a generar un debat enriquidor.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies