Subscriu-te a la newsletter


XAVIER TRIAS: “EL 22@ ÉS UN CAS D’ÈXIT CLAU PER A L’ECONOMIA, PERÒ HE ESTAT MOLT CRÍTIC AMB EL DESENVOLUPAMENT URBANÍSTIC DEL PROJECTE”

Catherine Antheunissens,

L’alcaldable de Junts per  l’Ajuntament de Barcelona ha reiterat la necessitat de generar activitat  econòmica, recolzada per un turisme de qualitat, i s’ha mostrat contundent en  les crítiques a l’urbanisme de Colau

Xavier Trias, candidat a l’alcaldia de Barcelona per Junts, ha participat en un acte organitzat per l’associació 22@Network BCN per debatre sobre les propostes pel futur del districte i envers el seu projecte de ciutat. L’esdeveniment s’ha organitzat en format de diàleg on el candidat ha conversat amb en Miguel Trias Sagnier, soci del despatx Cuatrecasas i Vicepresident Institucional de l’associació 22@Network BCN.

Des d’un inici el candidat de Junts ha deixat palès la necessitat de crear activitat econòmica com a motor del progrés de Barcelona, on ha ressaltat el paper del turisme, “que ha de ser de qualitat, de congressos, de família, amb cultura i, en definitiva, responsable”. En aquest sentit, ha deixat clar quina ha de ser la responsabilitat de l’ajuntament: “garantir que el personal tingui sous competitius”.

Pel que fa a l’espai públic, Trias ha fet al·lusió a la seguretat i la neteja, dues prioritats que considera que el futur Govern ha de posar sobre la taula. “Cal millorar la percepció ciutadana, que és d’inseguretat, i cal que Barcelona, que acull turisme i esdeveniments internacionals, sigui segura”. Ha afegit que això s’ha de traduir en més neteja, per evitar que hi hagi zones noves de la ciutat que no estiguin fetes una "porqueria", i “més presència policial i col·laboració entre Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra”.

Una altra proposta per a evitar la degradació de l’espai públic ha radicat de la crítica a l’acord per destinar el 30% de pisos nous a habitatge social. Trias, que va donar suport a l’acord en la seva aprovació, ha manifestat aquest matí que “és un desastre”, i que tot i que la voluntat hagi estat bona, “el resultat ha estat la paralització de la construcció i la reducció de l’habitatge assequible”. En contraposició, el candidat considera que des de l’ajuntament cal ser “proactius per la construcció” i “procurar que es faci habitatge públic en col·laboració amb el sector privat”.

Des de l’associació empresarial 22@Network BCN la qüestió de l’habitatge ha estat molt debatuda. El sector empresarial ha reiterat les seves demandes per generar “espais verds, de cultura, creativitat, oci i socialització”, que contribueixin a fer del districte un espai on treballar i viure. Miguel Trias ha estat contundent en les seves intervencions, i ha manifestat la voluntat de l’associació de “convertir el districte  22@ en un espai atractiu, no només per les inversions, però també pel talent”.

Xavier Trias ha coincidit en el fet que “el 22@ ha demostrat ser un cas  d’èxit clau per al desenvolupament econòmic”, però ha declarat haver estat “molt crític” d’ençà dels inicis del desenvolupament del projecte. Enric Urreta, President de l’associació 22@Network BCN, ha puntualitzat que “el 22@, vint anys després, ja no és un projecte, sinó una realitat i calen polítiques públiques a l’alçada d’un element clau per a la competitivitat de Barcelona”.

Trias ha assenyalat com a principal problema al districte el plantejament que l’ajuntament n’ha fet sobre l’habitatge, la manca del qual considera el “problema més evident” del 22@. Per a revertir aquesta situació, Trias ha plantejat un “pacte sobre habitatge que permeti la construcció de pisos de lloguer públics en les properes quatre dècades en col·laboració amb el sector privat”.

Això no obstant, Trias ha afegit que el gran repte actual de l’ajuntament envers el 22@ és “fer  extensiu el seu model del districte a la resta de la ciutat”. El president del 22@Network BCN ha volgut matisar que “l'impacte i l’àrea d'influència del 22@ són i han de ser internacionals”, motiu pel qual cal que esdevingui “un model de referència on treballar i viure que projecti la marca Barcelona,  Catalunya i Espanya al món”.

El candidat ha finalitzat l’acte amb una reflexió sobre la necessitat que Barcelona torni a creure en la seva potencialitat, per “recuperar la confiança  i revertir la desafecció”.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies