Subscriu-te a la newsletter


INSPIRACIÓ I LIDERATGE FEMENÍ EN EL MÓN DELS RECURSOS HUMANS I DE LA GESTIÓ DE PERSONES

Marina Perelló,

Tres referents del sector debaten sobre inclusió, retenció de talent i conciliació laboral al Dinar de Dones en Valor

Dimarts 14 de maig va tenir lloc una nova edició del Dinar Dones en Valor organitzat per l’associació empresarial del 22@Network Barcelona. Cada dinar se centra a donar visibilitat a dones professionals de diversos sectors. En aquesta ocasió l’esdeveniment va girar al voltant dels recursos humans i la gestió de persones i hi van participar a 3 grans referents del sector: Gemma Ramírez, Sòcia directora d'Ackermann Internacional, Mar Datsira, Responsable de Recursos Humans de Parlem Telecom i Amanda Maireles, Head of People de Factorial. Les protagonistes van participar en un debat moderat per Susana Prado, presidenta de la Comissió de Dones en Valor i directora d’INETUM Catalunya.  

L’acte també va comptar amb la presència institucional de Núria Vergés, directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs i Lídia Devant, subdirectora general de Planificació i Desplegament de Polítiques d'Equitat i Corresponsabilitat de la Generalitat de Catalunya, així com amb Raquel Albiol, vicepresidenta 5a i presidenta l'Àrea de Feminismes i Igualtat, i Montse Nieto, coordinadora de l’Àrea de Feminismes i Igualtat, de la Diputació de Barcelona. 

Mar Datsira va destacar la complexitat de gestió de Parlem Telecom, una companyia amb cultures corporatives molt diverses, en haver acollit tantes petites i mitjanes empreses de Catalunya. "Nosaltres hem escoltat els treballadors per veure com podem aplicar polítiques laborals que s’adaptin a tothom”, va explicar. A més, en aquesta voluntat d’oferir els màxims recursos necessaris per potenciar el desenvolupament professional del personal, Datsira va posar especial èmfasi en l’aposta de la seva empresa pel talent jove. En aquesta línia, va assegurar que els treballadors de Parlem Telecom són un actiu valuosíssim i per aquest motiu és primordial que se sentin cuidats i valorats. 

Al seu torn, Amanda Maireles, va assenyalar que "és més difícil retenir talent que captar-lo", motiu pel qual la seva companyia, Factorial, destina molts recursos a assegurar el benestar dels seus treballadors, donant una gran importància a què “el personal creixi, professionalment i personal”. D’altra banda, també va apuntar que la cultura laboral no es transmet de la mateixa manera si es teletreballa, un model que ha crescut molt, sobretot després de la pandèmia. És així com a Factorial intenten fomentar els contractes híbrids. 

Per la seva part, Gemma Ramírez va subratllar la necessitat d'entendre la cultura de l'empresa i el tipus de negoci per oferir el millor servei i va destacar que "a Espanya hi ha molt talent, amb una gran capacitat de competir internacionalment en l’àmbit de la formació, l’expertise i les competències". Ramírez també va comentar que el paquet retributiu,  no només a escala monetària, es valora cada vegada més, especialment per part de les generacions més joves, però que aquesta tendència s'està estenent als treballadors més sèniors. 

Totes les ponents van coincidir que el sector de recursos humans és frenètic i que l’accelerat ritme dels recursos humans i la gestió de persones a grans companyies com les de les ponents, complica la conciliació laboral i la familiar. 

També van destacar com les seves companyies estan en el camí d’aconseguir la paritat en els llocs de treball. En el cas de Parlem Telecom, malgrat que el percentatge de dones en posicions d’alt nivell només és del 33%, al segon nivell la dada puja fins al 54%. Per part de Factorial, en termes generals tenen un 52% de treballadors homes i un 48% de treballadores dones, tot i que les dades canvien si ho separem per sectors; més homes en àrees relacionades amb l’enginyeria i més dones en el món dels recursos humans. 

Una vegada més, el Dinar de Dones en valor va reafirmar el compromís del 22@Network Barcelona amb la igualtat de gènere i va assolir el seu objectiu principal: inspirar i empoderar a les dones perquè assumeixin un paper actiu i determinant en el desenvolupament empresarial i, especialment, tecnològic. 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies