BLOCKCHAIN: SEGURETAT A CANVI D'INEFICIÈNCIA

per Secretaria Comunicació,

Tots hem sentit a parlar de la tecnologia blockchain i les seves implicacions, però sabem realment perquè l'hauríem d’aplicar a la nostra organització, o què és el que ens pot oferir, i per contra, quines són les seves limitacions? Al 22@Àgora del passat 18 d’octubre, el vicepresident de Blockchain Catalunya, Jordi Herrera, ens en va fer una introducció. 

Què és una blockchain? És "un registre transaccional ordenat seqüencialment amb la propietat d'integritat i en el qual només es permet afegir-hi informació"? o bé "una base de dades horrible amb uns retards d'escriptura exageradament alts i amb unes capacitats de cerca encara pitjors"?

No hi ha una definició clara del concepte, ja que és una tecnologia encara en procés de desenvolupamet i descobriment, però el que sí que està clar segons Herrera és quina revolució suposa aquesta tecnologia: “el més trencador i disruptiu del blockchain és que permet descentralitzar processos de forma segura”, obrint les portes a la reducció de la intermediació, augmentant la transparència dels processos i, per tant, incrementant la seguretat de tot el sistema. 

Aquesta seguretat, però, té un preu a pagar: la pèrdua d’eficiència. Per això, Herrera remarca que cal fer balanç sobre què compensa més assegurar a la teva empresa, si la seguretat o l’eficiència, i saber el perquè es vol utilitzar la tecnologia blockchain, i sobretot amb quina finalitat.


I el públic, què en pensa?


Ponència de Jordi Herrera

Àlbum de fotos de l’acte

Informació sobre l’Àgora

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte