Subscriu-te a la newsletter


MARAGALL APOSTA PER UN NOU MODEL ECONÒMIC BARCELONÍ QUE AFEGEIXI VALOR A LA MARCA BARCELONA

per Catherine Antheunissens,

L’alcaldable d’ERC defensa que cal un nou sistema productiu avanci cap a la cohesió social a través del foment del talent i de la millora dels salaris

L'associació professional 22@Network BCN ha reunit als agents del districte en el marc del cicle de diàlegs 22@Futur amb els candidats a l'alcaldia de Barcelona. Aquesta ha estat la tercera edició, que s'ha dut a terme de la mà d'Ernest Maragall, candidat d'Esquerra Republicana, per a conèixer la manera en què els projectes de ciutat del grup municipal aterren al districte 22@.

Enric Urreta, president del 22@Network BCN, ha destacat la necessitat que les polítiques públiques i de planificació estratègica del futur govern abordi les principals problemàtiques identificades al districte, com són les relatives a la conversió del districte en un espai on "viure i treballar". Urreta ha fet referència concretament als problemes d'habitatge per la manca de vivenda lliure, i d'atracció de talent i inversions per la manca d'equipaments i infraestructura, amb especial menció a la creació d'una escola internacional i la creació d'espais de formació i lleure i el foment de millores en la mobilitat.

En aquest sentit, Ernest Maragall ha afegit que l'última modificació puntual del PGM del 22@ "està lluny" d'haver produït l'efecte que es perseguia. Per aquest motiu, el candidat ha emfatitzat que cal una "alteració en positiu" del model econòmic de la ciutat, en què el 22@ ha d'esdevenir "referent i peça clau", amb un nou model productiu Barceloní.

L'aposta de Maragall per un nou model productiu Barceloní

Segons l'alcaldable, aquest model s'ha de basar en tres eixos: l'impuls de l'economia del coneixement, el suport i reinvenció de l'economia física de la ciutat, i l'aposta per la cohesió social. Maragall ha defensat la necessitat de recuperar i donar valor afegit a una marca Barcelona que no sigui low-cost, la qual ha de passar per aflorar el talent i la millora dels salaris a través d'un salari mínim de ciutat de 1.500 €. En aquest sentit, el candidat ha criticat que Barcelona "ha acceptat que per prosperar cal competir amb sous baixos".

Més concretament, Maragall ha destacat la necessitat de promoure un model econòmic que es recolzi en la recerca, el desenvolupament i la innovació, i estigui especialment vinculat al sector de la construcció per a la rehabilitació i la construcció d'edificis més eficients i de major qualitat arquitectònica que reverteixin la degradació.

El candidat d'ERC ha volgut reivindicar la distinció del projecte de ciutat respecte a les propostes extremes de Barcelona en Comú i de Trias per Barcelona, afegint que cal una transformació en positiu, amb projecció de futur, i amb marcs de definició que ens permetin situar-nos en el mapa internacional sabent amb qui competim i com volem fer-ho per esdevenir referents globalment i posicionant la marca Barcelona.

El 22@ com a referent i peça clau

Ernest Maragall ha posat en relleu el paper del districte 22@ en l'economia catalana, afirmant que "és una de les referències positives" que ha de prendre la ciutat. Això no obstant, el candidat ha puntualitzat que si bé exportar el model a altres espais de la ciutat és necessari, cal tenir en compte cadascuna de les particularitats de cada espai.

Pel que fa a les reivindicacions del districte, Maragall ha ressaltat que existeixen les eines per a millorar les condicions per fer del 22@ un espai on viure i treballar, però cal revisar les polítiques engegades, avaluar-les i actuar en conseqüència aplicant els canvis que siguin necessaris. Per aquest motiu, ha destacat que més que "consens", cal "complicitat" entre els actors i un "bon lideratge" capaç de generar pacte, interlocutar entre administració i ciutadania, assumir riscos i gestionar dificultats.

Isabel Ordoyo, Secretaria de la Junta directiva del 22@Network BCN, ha declarat que el compromís de l'associació està estretament vinculat a afegir valor a la marca Barcelona, esdevenir referents de la mateixa i exportar-la internacionalment. Per aquest motiu l'associació reivindica la necessitat de solventar les mancances del districte 22@ en una aposta per l'atracció, coexistència, convivència i "complicitat" de tots els actors determinants en la competitivitat global i l'equilibri econòmic, social i mediambiental de la ciutat.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies