Subscriu-te a la newsletter


LES LÍDERS D’AMAZON I DEL CENTRE COMERCIAL DIAGONAL MAR DEBATEN SOBRE EL SECTOR DEL RETAIL

Catherine Antheunissens,

Ahir, 20 de setembre, es va celebrar el tercer esmorzar del Cicle anual de Dones en Valor a l'Hotel Novotel Barcelona City. L'esdeveniment, va comptar amb la participació de la presidenta de la Comissió Dones en Valor i Directora d’INETUM Catalunya, Susana Pardo, qui va moderar el debat entre Sabrina Barnhart, Cap d’Amazon Barcelona i Nina Kavaliova, Directora del Centre Comercial de Diagonal Mar i presidenta de la Comissió de Mobilitat. 

El col·loqui es va iniciar amb la presentació de totes dues ponents i les seves respectives empreses, moment en què Barnhart va destacar el gran atractiu de Barcelona com una ciutat en què viure i treballar, així com el valor afegit del districte 22@ en relació a la seva capacitat per a aglutinar talent, pluralitat lingüística i un sector tecnològic molt avançat. En aquest sentit, tal com va remarcar Kavaliova, el districte 22@ es postula actualment com el mercat d'oficines d'empreses tecnològiques més important del sud d'Europa.

Durant el col·loqui, a més, es va tenir en consideració el context actual post-pandemic. La directora de Diagonal Mar va subratllar les dificultats enfrontades i els aprenentatges extrets d'una situació mai abans viscuda en el sector del retail amb el tancament temporal del centre comercial. Així mateix, va destacar i va celebrar la rapidesa sorprenent de la recuperació del sector, que torna a situar-se pràcticament en el mateix nombre de vendes que a inicis de 2020.

En aquest sentit, totes dues líders van coincidir en la complementarietat del comerç en línia i físic, on les circumstàncies particulars en què s'executi una compra seran decisòries i determinaran la millor opció de compra.

Barnhart, per part seva, va destacar el fet que els canvis en el model laboral que als quals es va veure forçat Amazon i els seus treballadors, semblen haver arribat per a quedar-se, després que el teletreball s'ha consolidat com una opció preferent en relació a la flexibilitat, comoditat i, especialment, quant a la corresponsabilitat de tasques i cures.

En última instància, a manera d'incidir en la urgència d'aplicar la perspectiva de gènere al món empresarial i tenint en compte la responsabilitat que els atorga la seva posició com a directives, Barnhart va puntualitzar la necessitat de prendre consciència així com entendre la manera en què les dones es desenvolupen i interactuen en l'espai de treball, reaccionant de manera diferent als homes en diverses situacions laborals. Per a això, va recomanar especialment una lectura, “Women Don’t Ask: Negotiation and the Gender Divideix”, de Linda Babcock i Sara Laschever, la qual tracta d'explorar les raons per les quals les dones rares vegades demanen el que necessiten, desitgen i mereixen tant en la llar com en el treball, i mostra com poden desenvolupar aquesta habilitat essencial. Kavaliova, de manera més genèrica, va clausurar el col·loqui defensant la necessitat de recolzar, creure, visibilitzar i promocionar el talent i el lideratge femenins.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies