LES LÍDERS D’AMAZON I DEL CENTRE COMERCIAL DIAGONAL MAR DEBATEN SOBRE EL SECTOR DEL RETAIL

per Míriam Royo Busquets,

Ahir, 20 de setembre, es va celebrar el tercer esmorzar del Cicle anual de Dones en Valor a l'Hotel Novotel Barcelona City. L'esdeveniment, va comptar amb la participació de la presidenta de la Comissió Dones en Valor i Directora d’INETUM Catalunya, Susana Pardo, qui va moderar el debat entre Sabrina Barnhart, Cap d’Amazon Barcelona i Nina Kavaliova, Directora del Centre Comercial de Diagonal Mar i presidenta de la Comissió de Mobilitat. 

El col·loqui es va iniciar amb la presentació de totes dues ponents i les seves respectives empreses, moment en què Barnhart va destacar el gran atractiu de Barcelona com una ciutat en què viure i treballar, així com el valor afegit del districte 22@ en relació a la seva capacitat per a aglutinar talent, pluralitat lingüística i un sector tecnològic molt avançat. En aquest sentit, tal com va remarcar Kavaliova, el districte 22@ es postula actualment com el mercat d'oficines d'empreses tecnològiques més important del sud d'Europa.

Durant el col·loqui, a més, es va tenir en consideració el context actual post-pandemic. La directora de Diagonal Mar va subratllar les dificultats enfrontades i els aprenentatges extrets d'una situació mai abans viscuda en el sector del retail amb el tancament temporal del centre comercial. Així mateix, va destacar i va celebrar la rapidesa sorprenent de la recuperació del sector, que torna a situar-se pràcticament en el mateix nombre de vendes que a inicis de 2020.

En aquest sentit, totes dues líders van coincidir en la complementarietat del comerç en línia i físic, on les circumstàncies particulars en què s'executi una compra seran decisòries i determinaran la millor opció de compra.

Barnhart, per part seva, va destacar el fet que els canvis en el model laboral que als quals es va veure forçat Amazon i els seus treballadors, semblen haver arribat per a quedar-se, després que el teletreball s'ha consolidat com una opció preferent en relació a la flexibilitat, comoditat i, especialment, quant a la corresponsabilitat de tasques i cures.

En última instància, a manera d'incidir en la urgència d'aplicar la perspectiva de gènere al món empresarial i tenint en compte la responsabilitat que els atorga la seva posició com a directives, Barnhart va puntualitzar la necessitat de prendre consciència així com entendre la manera en què les dones es desenvolupen i interactuen en l'espai de treball, reaccionant de manera diferent als homes en diverses situacions laborals. Per a això, va recomanar especialment una lectura, “Women Don’t Ask: Negotiation and the Gender Divideix”, de Linda Babcock i Sara Laschever, la qual tracta d'explorar les raons per les quals les dones rares vegades demanen el que necessiten, desitgen i mereixen tant en la llar com en el treball, i mostra com poden desenvolupar aquesta habilitat essencial. Kavaliova, de manera més genèrica, va clausurar el col·loqui defensant la necessitat de recolzar, creure, visibilitzar i promocionar el talent i el lideratge femenins.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies