Subscriu-te a la newsletter


L'ENTREVISTA: JAVIER DOMÍNGUEZ, PUE

Irene Codina Altarriba,

 • Quin és l'Elevator Pitch de la teva empresa?

PUE és la tecnològica espanyola de referència en consultoria i implementació de tota mena de projectes i solucions de big data & machine learning al llarg de tot el cicle de vida de la dada. Tenim una trajectòria de més de 25 anys en el sector que ens avala i en la qual també podem dir que som experts en capacitació i certificació de professionals en l'àmbit tecnològic.

Tenim una àmplia experiència en el desenvolupament de projectes complexos de dades en escenaris on-premise, cloud i núvol híbrid. Ajudem els nostres clients a millorar la seva competitivitat i lideratge traient el màxim valor a les seves dades optimitzant la seva presa de decisions estratègiques per a fer créixer el seu negoci.

 • Quin és el factor clau d'èxit en la teva empresa?

L'èxit de PUE es fonamenta en 3 pilars. Primer, un equip de 140 professionals altament qualificats i 100% certificats en les principals tecnologies del mercat. El gran valor diferencial és que tot el nostre talent és propi. Això es tradueix en què apostem per la formació interna de tots els empleats des del mateix moment en què s'incorporen.

En segon lloc, per l'alta capacitat per a integrar projectes líders mitjançant la nostra sòlida xarxa d'aliances amb els principals players tecnològics. Som partners estratègics de companyies capdavanteres com Cloudera i Google Cloud, la qual cosa ens obre les portes a treballar per a clients de tota mena de sectors.

En tercer lloc, per la nostra filosofia de negoci basada en la cerca de relacions de valor en les quals poder oferir als nostres clients projectes a mesura que professionalitzen i milloren l'ús de les seves dades.

 • En quin projecte esteu treballant actualment?

Des del 2015 ens estem recolzant a impulsar PUE Data, la divisió especialitzada en consultoria de projectes de dades i implementació de tecnologies referents en Big Data i Cloud.

PUE Data és un dels pilars principals de la nostra organització.

Després d'aconseguir convertir-nos en l'empresa de referència en la formació i certificació oficial en tecnologia en l'àmbit corporatiu i educatiu, ara els nostres esforços se centren en ser un referent a nivell nacional i internacional en la implementació de solucions de dades.

 • Què estàs aprenent ara?

Estem accelerant el nostre coneixement en matèria d'intel·ligència artificial (IA), que és el gran repte que tenim totes les organitzacions a curt termini. És un camp que està transformant la gestió de la dada en les empreses, i per la qual ja estan apostant els grans vendors com Google, Microsoft, Cloudera i OpenAI.

Volem que PUE Data sigui un player de referència en la implementació de solucions IA & Machine Learning. Hem desenvolupat ja molts projectes en aquest àmbit i estem convençuts que el nostre futur està lligat a l'objectiu d'ajudar als nostres clients en la utilització de la IA per a la millora del seu negoci.

 • Per què vas decidir unir-te al 22@NETWORK Barcelona?

Ens unim a 22@ el 2012 per ser un hub innovador amb un clar component tecnològic i emprenedor. Ho vam veure com una gran oportunitat per a connectar amb altres empreses tecnològiques i establir sinergies per a poder fer créixer el bon ecosistema empresarial de Barcelona.

Estem encantats de pertànyer a 22@ i continuem beneficiant-nos dels seus múltiples serveis, intentant aportar el nostre granet de sorra oferint els nostres a les organitzacions que els necessiten.

 • Com creus que formar part de l'associació 22@Network Barcelona ajuda a la teva empresa?

El principal benefici que ens aporta formar part del hub és la interacció amb uns altres players. No tan sols organitzacions del nostre mateix sector, sinó tota mena d'empreses privades i públiques, institucions acadèmiques, i emprenedors. D'aquesta manera, quan tenim la primera aproximació amb un potencial client, coneixem millor la seva realitat i els reptes que afronta el seu negoci, i podem fer una proposta de valor més enriquida i que s'adapti millor a les seves necessitats.

 • Què és el que aportes a l'ecosistema 22@?

Com a signatura amb àmplia experiència en el sector data, observem que la realitat del teixit empresarial és que moltes companyies no estan aprofitant tot el potencial de les seves dades en les seves decisions estratègiques.

En aquest sentit, a PUE tenim la vocació d'ajudar als nostres clients respecte a la importància que tenen les dades en l'estratègia de negoci i oferir un enfocament expert i innovador de com implantar una bona estratègia de governança de la dada pot ajudar qualsevol mena d'empresa a optimitzar els seus processos, millorar la relació amb proveïdors i clients i fomentar el creixement de l'organització.

 • Què és el que t'atreu d'aquest ecosistema?

El més atractiu del 22@ són les altes oportunitats que ofereix de col·laborar amb altres empreses líders de sectors molt variats i que compten amb projectes disruptius a nivell mundial. Som prop de 1.500 empreses amb una forta ambició per fer de la innovació un motor del creixement del nostre negoci.

 • A qui coneixes tu que creus que tota la comunitat 22@ hauria de conèixer?

Una de les persones que crec que hauria de conèixer la comunitat 22@ és en Josep Ruano Bou. Com a emprenedor català de referència en el sector tecnològic, és una inspiració per a altres emprenedors. Són innombrables els bons consells que Josep m'ha donat en els molts anys que fa que ens coneixem.

 • Com definiries la innovació al districte 22@?

La innovació és el factor comú que identifica i uneix a les empreses que integrem el 22@. És l'essència de l'esperit empresarial i emprenedor de totes les organitzacions que formem part d'aquest ecosistema. Prova d'això és que sigui precisament aquest hub el que coordina la xarxa 'Innovation District Alliance' que integren països que tenen un component innovador més avançat o similar al d'Espanya, com és el cas d'Alemanya, la Xina o el Regne Unit.

 • Com definiries la sostenibilitat al districte 22@?

Des del nostre naixement, a PUE hem estat compromesos amb la sostenibilitat en tots els seus àmbits. Pertànyer al hub 22@ ens permet entrar en contacte amb altres empreses amb bones pràctiques en matèria sostenible i que pertanyen a sectors molt capdavanters en aquest àmbit, com és el cas de l'energètic, les empreses industrials o les signatures de biotecnologia.

La col·laboració amb aquestes empreses ens ha permès sumar avanços quant a la conservació del medi ambient, on comptem amb l'acreditació ISO 14001 de Gestió Mediambiental, millorar la governança corporativa amb la implementació de Plans d'Igualtat i Polítiques d'Inclusió per a tenir una empresa plural i variada, i sumar avanços en la dimensió econòmica de la sostenibilitat.

Tot això, alhora que continuem prestant els nostres serveis amb l'objectiu de tenir un impacte positiu en la societat.

 • Com veus a la teva empresa en 5 anys?

Mirem amb ambició els pròxims anys. Acabem d'aprofundir la nostra expansió internacional amb l'arribada a Orient Mitjà, on estem veient unes conviccions clares de digitalització i transformació digital per part de les administracions públiques, i continuar amb el desenvolupament de nous projectes en altres països del mercat europeu.

En el mercat àrab, hem obert la nostra primera oficina en Riad (l'Aràbia Saudita) en la qual esperem comptar amb prop de 50 persones en 2025. Majoritàriament, staff tècnic qualificat en data. A més, desenvolupem projectes a Oman i planegem aterrar en els pròxims mesos en Dubái (Unió dels Emirats Àrabs).

També tenim el focus a continuar creixent a Espanya i en la resta de mercats en els quals comptem amb presència: Alemanya, Benelux, França, Itàlia i Portugal.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies