L'ASSOCIACIÓ 22@NETWORK BCN COL·LABORA AMB L'AGÈNCIA ESPACIAL EUROPEA EN LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL DE LES CADENES DE SUBMINISTRAMENT TRADICIONALS

per Irene Codina Altarriba,

L’associació 22@Network BCN dona suport a l'Agència Espacial Europea en un concurs, que convida a les empreses a estudiar, dissenyar, desenvolupar i demostrar solucions espacials per a la digitalització de les cadenes de subministrament

Després de la greu interrupció de la pandèmia de la COVID-19, les empreses han començat a planificar les seves estratègies de cadena de subministrament per a esdevenir més resistents, col·laboratives i en xarxa amb clients, proveïdors i altres parts interessades. Abordar aquests reptes estableix les bases per a una nova era de gestió de la cadena de subministrament i d’aprofitament de les tecnologies espacials i digitals, com la Intel·ligència Artificial (IA) i la robòtica, per la transformació de les cadenes de subministrament tradicionals.

En aquest context, l'associació 22@Network BCN ha donat el seu suport a l'Agència Espacial Europea  (ESA) en una concurs llançada a inicis d’aquest any 2022, que convida a les empreses a estudiar, dissenyar, desenvolupar i testar solucions espacials per a la digitalització de les cadenes de subministrament. Aquest concurs s'emmarca en els esforços de l'agència que, a través del seu programa ARTES (Advanced Research in Telecommunications Systems), busca forjar forts vincles entre institucions, indústries i empreses per crear la xarxa d’innovació espacial més gran del món. 

L'objectiu de l’ESA és generar un espai de referència per a les grans empreses relacionades amb el sector espacial per a millorar la vida quotidiana mitjançant el suport a les empreses europees, incloses les empreses emergents i les PIME, perquè desenvolupin negocis utilitzant tecnologia i dades espacials. En el marc d'aquesta col·laboració, s'oferirà als candidats del concurs un cofinançament i el suport empresarial i tècnic de l'Agència Espacial Europea amb el recolzament del 22@Network BCN per a la implementació de la seva idea i la futura generació de negocis d'èxit i de creació de llocs de treball.

Amb motiu d'aquesta iniciativa, l'associació 22@Network BCN ha ofert solucions de suport dirigides a les entregues comercials amb drons, a la cadena de subministrament digital i a les solucions de mobilitat aèria dins del districte de la innovació 22@ en estreta col·laboració amb les seves empreses associades. En aquest sentit, l'associació 22@Network BCN té previst fer costat a les possibles empreses amb l'accés a aquests col·laboradors. A tall d'exemple, els centres comercials Westfield, amb presència al 22@, es van oferir a col·laborar per a realitzar demostracions pilot, establir connexions amb els detallistes interessats en aquestes solucions i donar suport en l'orientació del marc normatiu associat a les proves d'aquests serveis, en cas necessari.

Aquesta col·laboració és especialment rellevant per al 22@, ja que permet consolidar al districte la seva posició com líder en innovació a escala global. Enric Urreta, President de la 22@Network BCN, destaca la rellevància d'aquesta col·laboració, la qual "demostra l'enorme potencial innovador del 22@ i de l'important paper de les empreses que conformen el seu ecosistema innovador per aportar i maximitzar les iniciatives i oportunitats que es presenten al districte". 

Per la seva banda, Isabel Sabadí, directora del 22@Network BCN, afirma que "aquesta col·laboració s'ajusta exactament a la missió de l'associació, l'objectiu de la qual és treballar en la promoció de la innovació entre les empreses del districte, facilitant al mateix temps la integració d'empreses i professionals en la dinàmica del 22@". 

Mitjançant el suport del 22@Network BCN, l'associació continua sumant esforços per a la transformació tecnològica i sostenible que requereix el model empresarial en la seva lluita contra els reptes presents i futurs en matèria econòmica, social i mediambiental.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies