7 UNIVERSITATS DE LLATINOAMÈRICA VISITEN EL DISTRICTE 22@

per Míriam Royo Busquets,

El passat 28 de setembre, un grup de d’investigadors acadèmics, representants d’universitat i organitzacions de 7 països de Llatinoamèrica, de la UPC i CitiLab van visitar el districte de la innovació 22@ i van realitzar un dels nostres 22@TOURS per conèixer de quina manera s’implementa a Barcelona la tecnologia punta en un barri en transformació com el 22@.

El tour va començar amb una presentació de Isabel Sabadí, Managing Director 22@Network BCN, que va ser l'encarregada de donar la benvinguda i la introducció al 22@TOUR. Seguidament, Antoni Paz, President de la Comissió d'Innovació-Indústria 4.0 i Executive Director a Knowlege Innovation Market, va parlar dels diferents models d’innovació d’èxit. A continuació, l’Albert Domingo de la Universitat Pompeu Fabra va exposar la missió de promoure la innovació, de transformació social i de crear sinergies que té la universitat pública catalana. D’altra banda, Rolando García va presentar Eurecat com el centre construeix un pont natural entre el món de la investigació aplicada i el teixit econòmic per tal de donar resposta a les necessitats d’innovació i impulsar la competitivitat tecnològica.  

A més a més, Clemente López de B-Combinator va explicar com la incubadora construeix i inverteix en noves empreses que tenen el potencial de créixer ràpidament i expandir-se globalment. Finalment, el TOUR va finalitzar amb la presentació de dues Startups, Dribia Data Research i Patrocinam de la mà de Xavier Blanch i Antonio Lama

Aquesta visita s’emmarcaria dins la reunió anual de coordinació de la xarxa internacional d’investigació CECIAC (Construcció i Avaluació de Capacitats Innovadores del sector Acadèmic), subvencionada per CYTED i coordinada per la Dra. Zoila Castillo, professora de la Universitat Tecnològica de Panamà. Aquesta reunió es va celebrar a Barcelona, sota l’auspici del Departament d’Enginyeria de Projectes i de la Construcció (ETSEIB, UPC) i de CitiLab, ambdós membres de la xarxa CECIAC. 

Els 22@TOURS al 22@NETWORK BCN és una activitat molt demanda per delegacions de ciutats, empreses i estudiants d'arreu del món. Són guies creades específicament pel 22@Network que et permetran entendre per què aquest districte es el primer Hub d'Innovació Europea i el primer districte d'innovació al món.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies