Subscriu-te a la newsletter


El 22@Breakfast número 182 analitza la importància d'avançar cap a un disseny que integri la creativitat amb la producció i el consum responsable

Catherine Antheunissens,

El 22@Breakfast número 182 analitza la importància d'avançar cap a un disseny que integri la creativitat amb la producció i el consum responsable

Barcelona, 26 de setembre de 2024– El 22@Breakfast número 182, celebrat el dijous 26 de setembre, va abordar la convergència entre innovació, eficiència i sostenibilitat al món del disseny. L'esdeveniment va tenir lloc a l'edifici de LCI, Escola Superior de Disseny de Barcelona, una institució que, a més de ser un referent creatiu, comparteix els valors clau del 22@Network Barcelona: fomentar la col·laboració per aconseguir resultats més efectius i de més abast .

Silvia Viudas, directora general de LCI Education, va ser la primera a intervenir i va compartir amb els assistents els orígens i l'evolució d'aquesta prestigiosa escola de disseny. Viudas va destacar la combinació única de tradició i avantguarda que caracteritza LCI: "LCI comença a Europa, aquí a Barcelona, amb l'elegància d'una escola de moda i la tecnologia i innovació que aporta el grup canadenc a què pertany".

Isabel Sabadí, directora de l'associació, va començar la intervenció destacant la importància de la col·laboració en l'avenç cap a un disseny més sostenible i innovador. "El tema principal d´avui és explorar com la creativitat i la tecnologia poden coexistir, no només per millorar processos, sinó també per minimitzar el nostre impacte ambiental", va explicar. A més, ha subratllat que "la recerca d'un equilibri entre tradició i futur, entre eficiència i creativitat, és clau per definir com consumim i creem actualment".

El 22@Breakfast va comptar amb dues ponències de gran nivell. La primera va anar a càrrec d'Alessandro Manetti, vicepresident per a Europa de LCI Education, que va parlar sobre la importància de la "futurització" i la necessitat d'adoptar un enfocament holístic a l'hora de dissenyar. "No es tracta només de predir el futur, sinó de començar a dissenyar el futur que ens podria interessar a nivell global", va explicar Manetti.

El ponent va exposar les dificultats de trobar algorismes i eines tecnològiques que treballin amb inspiracions que provenen del món de l'art, el lifestyle, la cultura i l'entreteniment, i va explicar com LCI ha escapat d'aquesta tendència i ha invertit en estudis de futur i processos de disseny en els darrers cinc anys, cosa que ha permès desenvolupar un algorisme d'intel·ligència artificial capaç d'analitzar i quantificar informes de tendències anuals.

Manetti també va assenyalar el paper clau de ciutats com Barcelona, espais d'expansió, atracció i inspiració: “Parlem de disseny aplicat a entorns diversos, amb un enfocament cada vegada més gran als entorns urbans, on les ciutats no només s'expandeixen, sinó que també inspiren i atrauen”.

El segon ponent que va participar a l'esdeveniment va ser Horacio González-Aleman, CEO de Gospel Estudios, com a innovador del mes. González-Aleman va compartir la filosofia de la seva marca al voltant de la responsabilitat en el disseny i el consum i va precisar que la seva empresa es defineix com una "marca dependent", en el sentit que posa el focus en el procés i en totes les persones involucrades en ell.

Sota el seu concepte "Not ready to wear", Gospel Estudios busca generar un impacte transformador en la manera com els consumidors interactuen amb els seus productes. "A dia d'avui, el consum es fa sense pensar. Intentem capgirar aquest paradigma i, a través dels passos de consum a la nostra web, incloem pautes perquè el client es relacioni amb la peça de forma pausada i reflexioni si realment vol consumir-la", va explicar. Va definir la seva empresa com “una marca responsable” que aprèn dels seus “errors”, argumentant que autoproclamar-se com a marca sostenible és difícil atès que aquesta és una paraula “massa usada i mal usada”.

Per acabar l'esdeveniment, Isabel Sabadí va donar la benvinguda als nous socis del 22@Network Barcelona: KPI, Marítim by Claror, Leyton i Entre Tràmites.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies