22 llocs imprescindibles del 22@ by Betevé

per Carla Escolà Costa,

El districte 22@, conegut també simplement com a 22@, va néixer ja fa 20 anys. Anomenat el districte de la innovació, la seva idea era transformar 200 hectàrees del sòl industrial del Poblenou en un districte que oferís espais moderns per a la concentració d’empreses tecnològiques i activitats del coneixement. De la revolució industrial a la revolució tecnològica, de l’anomenat Manchester català al possible Silicon Valley del Mediterrani: una idea de futur que no està renyida amb el passat, ja que molts d’aquests espais s’han instal·lat en antics recintes industrials.

Avui la creativitat, el disseny i la tecnologia ja són una realitat que conviu amb propostes culturals, espais verds, habitatges i locals tradicionals. Aquests canvis, però, també han implicat una gentrificació de la zona, un fenomen que ha encarit la vida i habitatge d’un barri tradicionalment obrer. Ja hi ha més de 4.500 empreses en aquest districte tecnològic, i alguns edificis són arquitectònicament interessants o acullen empreses d’allò més innovadores, però nosaltres hem escollit 22 espais amb una premissa diferent: que siguin llocs singulars que pugui visitar la gent del Poblenou i de tot Barcelona.

En aquests dies de restriccions a causa del coronavirus us recomanem que confirmeu si els espais són oberts, així com els horaris.


Llista completa a la web de Betevé

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?