Subscriu-te a la newsletter


LA NOVA CONSTRUCCIÓ S'ADAPTA A LA SOSTENIBILITAT I LA DIGITALITZACIÓ

per Irene Codina,

Implica la utilització de materials, tecnologies i pràctiques innovadores i sostenibles que redueixen l'impacte ambiental i milloren la qualitat de vida de les persones 

Via Diari de Tarragona: 

La construcció sostenible aporta tres grans beneficis: l’adaptació a l’entorn físic, l’emissió de menys CO2 i la utilització de materials de baix impacte ambiental, com ara la fusta, que s’està utilitzant cada vegada més; el vidre, per la seva capacitat de deixar passar la llum natural i per mantenir la temperatura de l’interior dels edificis; nous tipus de formigó i ciment més resistents a la compressió i a l’atac químic, reduint així la seva empremta de carboni; i materials aïllants com l’escuma de cel·lulosa, la fibra de vidre o la llana de roca, que ajuden a reduir la pèrdua de calor i fred, fent més eficient l’ús de la calefacció i l'aire condicionat.

La construcció seca és una altra novetat recent. Es basa en la utilització d’elements prefabricats i la seva posterior instal·lació in situ, sense necessitat de l’ús de morter o altres materials humits per connectar els elements, cosa que implica la pràctica eliminació del consum d’aigua. Això també redueix els costos, el temps i els residus de construcció.

A més, la tecnologia juga un paper important. S’estan incorporant avenços com ara sistemes d’automatització per controlar la ventilació, il·luminació i temperatura de les terrasses, així com el disseny de pèrgoles i teulades que permetin l’aprofitament de l’energia solar per generar electricitat o per escalfar l’aigua.

Pel que fa als equips de construcció, la fase actual de l’evolució és l’arribada de la tecnologia digital. Alguns programaris ja permeten que les màquines funcionin de manera més ràpida, eficient i rendible que mai. Els robots estan ajudant a entrar en una era on els equips pesants podran gestionar les tasques de construcció per si sols, millorant la productivitat any rere any.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies