Subscriu-te a la newsletter


ÀGORA: ELECCIONS A LA CAMBRA DE COMERÇ DE BARCELONA

Secretaria Tècnica,

Aquest mes de maig es renoven els 60 seients de la Cambra de Comerç de Barcelona, organisme que viu un procés electoral decisiu i disputat. Per això, en l’Àgora del mes d’abril hem reunit en una taula rodona les cinc candidatures a presidir la Cambra, per discutir sobre innovació i desenvolupament empresarial.

Xavier Monzó, president de 22@Network, ha donat la benvinguda a l’Àgora, celebrat el dijous 11 d’abril a l’Hotel Meliá Sky, i ha donat pas al debat. El moderador, Sergi Vicente, ha presentat als cinc representants de les candidatures a les eleccions: Carol Daunert (50a50), Jordi Domingo (Eines de País), Ramon Masià (Anem per feina), Sílvia Sorribas (Carles Tusquets) i José María Torres (Crous i Torres).


El creixement digital i tecnològic de les empreses de la ciutat ha estat un dels temes de debat. Els cinc candidats han coincidit en què la transformació digital és un dels grans reptes de la Cambra que no pot esperar si es vol guanyar en competitivitat i internacionalització.

Un dels punts calents de la discussió ha estat la situació de l’ecosistema emprenedor a Barcelona. Domingo ha assegurat que la Cambra ha de ser la responsable d’aconseguir que el talent trobi les vies per créixer. Sorribas, en la mateixa línia, ha apuntat que l’element diferencial del 22@ és que és un districte que aconsegueix que el talent s’alineï amb les necessitats empresarials, i que això és el que cal que la Cambra fomenti. Torres, per la seva banda, ha deixat clar que és necessari tractar els problemes reals que tenen els empresaris i que les pymes puguin lluitar per les mateixes oportunitats que les grans empreses. Daunert li ha donat la raó i ha afegit que s’ha d’analitzar en profunditat quines són les necessitats de cada tipus d’organització. Finalment, Masià s’ha desmarcat dels anteriors arguments fent referència a la necessitat de reflexió que cal per organitzar la gestió de la Cambra, davant de la crisi que està vivint aquesta.


Finalment, bona part dels candidats han comentat la seva disconformitat amb la nova seu de la Cambra, que qualifiquen d’innecessària, i han remarcat el valor diferencial que té el 22@ en la ciutat de Barcelona.


Àlbum de fotos

Informació sobre l'Àgora 22@Network

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies