COMISSIONS

TALENT

REUNIONS


Maig
28

El proper dimarts 28 de maig tindrà lloc una nova reunió de la Comissió de Talent a Valkiria Innovation (C/Pujades 126) i el Focus Group: El Futur del Talent Digital a Barcelona. 

Inscriu-te aquí

El proper dimarts 28 de maig tindrà lloc una nova reunió de la Comissió de Talent a Valkiria Innovation(C/Pujades 126).

Vine i participa en el Focus Group: El Futur del Talent Digital a Barcelona, dins del marc de la Barcelona Digital Talent, una iniciativa que té com a objectiu convertir Barcelona en un hub de Talent Digital a Europa. 

Els resultats  obtinguts serviran com a cas d'estudi per completar les conclusions del DDOT - Dictionary of Digital Ocupacional Titles que busca realitzar un diagnòstic per trobar noves formes que alineïn la demanda laboral amb l'oferta educativa del sector tecnològic a Catalunya. 


ACTE DISPONIBLE NOMÉS PER A SOCIS


Març
19

La propera reunió de la Comissió de Talent tindrà lloc el dimarts 19 de març de 9h a 10.30h a Valkiria Innovation (C/ Pujades, 126 - Barcelona). Els temes que tractarem seran el BDT, les competències digitals i els programes formatius per a perfils digitals.

ACTE DISPONIBLE NOMÉS PER A SOCIS

Ordre del dia i assistents

La passada reunió de la Comissió de Talent va tenir lloc el dimarts 19 de març de 9h a 10.30h a Valkiria Innovation (C/ Pujades, 126 - Barcelona), amb el següent ordre del dia:

1. Update Barcelona Digital Talent

2. Competències digitals - Alberto Martínez, Vicepresident Recursos Humans de Schneider Electric 

3. Programes formatius per a perfils digitals - SOCGen.
30

La propera reunió de la Comissió de Talent tindrà lloc el dimecres 30 de gener de 9h a 10.30h a Valkiria Hub Space. Els temes que tractarem seran: el Projecte Barcelona Digital Talent i el Carnet 22@.

Ordre del dia i assistents

La reunió de la Comissió de Talent del dimecres 20 de gener va comptar amb l'ordre del dia següent:

1.  Projecte Barcelona Digital Talent

Barcelona Digital Talent vol crear i retenir professionals amb competències digitals a Barcelona i captar talent internacional. Participa en el diagnòstic de necessitats de talent d’aquest projecte per conèixer els nous perfils digitals que les corporacions demanen i examinar les necessitats del mercat laboral!

2. Carnet 22@
Oct.
23

La propera reunió de la Comissió de Talent tindrà lloc el dimarts 23 d'octubre de 9h a 10.30h a CINC.  Els temes que tractarem seran: Presentació i objectius, Pla d'acció 2018-2019 i Barcelona Digital Talent. 

ACTE DISPONIBLE NOMÉS PER A SOCIS. 

Ordre del dia i assistents

A la reunió del passat dimarts 23 d'octubre de 9h a 10.30h a CINC, es van tractar els següents punts:

1. Presentació i objectius

 • Posicionar el Districte 22@ com el principal generador i consumidor de talent digital i tecnològic del sud d'Europa.
 • Potenciar la capacitat d'atracció i retenció de talent, la competitivitat i la projecció internacional del Barcelona en general i del districte 22@ en concret.
 • Consolidar el 22@ com un espai de relació personal destinat a crear aliances i xarxes amb les empreses, institucions, universitats, emprenedors i els veïns del districte a través de serveis i beneficis del 22@.
 • Fomentar l'ocupació, l'impuls de l’emprenedoria i el suport a empreses per posicionar Barcelona i el 22@ com a referents en innovació laboral i noves formes de treball.
 • L´abast els continguts i activitats que produeixen les empreses associades del 22@Network amb la finalitat que arribin a les 8.800 companyies i a les 100.000 persones que treballen en el districte del 22@.
 • Establir un punt de trobada entre les demandes de nous perfils professionals que requereixen les empreses amb les aptituds i l'experiència de les persones treballadores al territori, connectant així la formació i la preparació del talent amb les demandes del mercat actual.

2. Pla d'acció 2018-2019

- Talent WorkDay 22@

Trobades per promoure les relacions entre persones i organitzacions amb la finalitat de crear una comunitat que valori el talent i el desenvolupament professional, així com la innovació empresarial i el networking.

- Talent Route 22@

Ruta d'inspiració del districte 22@ que mostra els principals agents impulsors de l'ecosistema innovador de Barcelona, coneixent els punts més emblemàtics a l'àrea de l’emprenedoria, tecnologia, creativitat i disseny.

- Cicle Dones en Valor  

- Comitè de Talent 22@

Creació d’un Comitè de Talent del 22@ Network on s’agendin reunions periòdiques amb empreses i institucions amb l’objectiu final de generar ocupació i impulsar talent. 

- Carnet 22@

Amb el carnet es podrà accedir a ofertes i convocatòries del districte i del barri del Poblenou (comerç, cultura, esports,...) i activitats exclusives de l'associació. 

3. Barcelona Digital Talent


Març
16

La propera reunió de la Comissió de Talent i Noves Professions tindrà lloc el proper divendres 16 de març de  9h a 10.30h al Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra.  

ACTE DISPONIBLE NOMÉS PER A SOCIS.

Ordre del dia i assistents

A la reunió del passat 16 de març al Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra vam tractar els temes següents. 

1. Aportacions al procés "Repensem el 22@"

Després de l'exposició de l'Albert Martín, tècnic de participació a l'Ajuntament de Barcelona, es va iniciar una torn d'intervencions per part dels assistents. Aquestes són les principals necessitats o carències detectades en els diferents punts: 

Accessibilitat / mobilitat: 

 • aparcament de cotxe, difícil i car
 • manca d'aparcament de motos
 • aparcament de bicicletes insegur
 • bicing, difícil en hores punta
 • deficient accessibilitat de la zona Nord

Urbanització:

 • Gran Via com a barrera urbanística
 • la gestió de les obres de Glòries i el mentrestant
 • creixent preu de lloguer de pisos i oficines

Serveis:

 • pocs serveis i comerç fora de la zona centre

2. Mapa de formació - millores previstes

El mapa de formació ha de ser un reflex del hub de formació en transformació digital que s'està creant al districte. Quan es tingui l'eina del mapa amb les noves especificacions es pensarà en alguna acció.

Una possible acció del HUB és el foment de les vocacions científico - tecnològiques als centres de formació secundària del districte.

3. Propera Comissió

S'acorda a la propera comissió abordar els temes següjents:

 • FP DUAL: exemples de funcionament
 • Compromís empresarial per la Diversitat LGTBI

Oct.
17

Reunió de la Comissió de Talent i Noves professions , dimarts 17 d'octubre de 9.00h a 10.30h al Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (Roc Boronat, 138, 08018 Barcelona).

Ordre del dia i assistents

Enric Peig, president de la Comissió i vocal de la Junta Directiva de 22@Network en representació de la Universitat Pompeu Fabra, obre la sessió i demana una breu presentació per part dels assistents.

A continuació trobeu una breu descripció dels Punts tractats.

1) Programa 30 plus

Montse Sanz presenta aquest programa de Barcelona Activa, que té l'objectiu de contractar en condicions avantatjoses persones aturades de 30 anys o més. Les contractacions es poden dur a terme fins a finals de setembre de 2017. Podeu trobar més informació a l'enllaç.

2) Mapa de Formació del 22@

El Mapa de Formació del 22@ és un recull de tots els centres de formació del districte, considerant tant la reglada com la no reglada, i des dels nivells d'infantil i primària fins el grau i el postgrau universitari.

El mapa ja està a la xarxa, tot i que cal encara completar-lo i millorar algunes funcionalitats. Podeu consultar-lo a l'enllaç.

3) Comissió de RSC

En l'últim punt de l'ordre del dia Montserrat Tohà, directora de la Fundació IRES, va presentar la propera comissió de RSC de l'associació. La comissió vol coordinar les accions de RSC de les empreses associades i fer del 22@ un districte amb Impacte Social al Territori. En definitiva treballar per un desenvolupament del districte inclusiu i socialment responsable. Podeu consultar la presentació a l'enllaç.

En Jesús Camas, de Barcelona Activa va aprofitar per parlar d'un nou programa de Barcelona Activa destinat a donar formació in company sobre RSC a 15 empreses. 


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte