COMISSIONS

RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA

REUNIONS


Maig
29

La propera reunió de la Comissió de RSC tindrà lloc el dimecres 29 de maig de 9h a 10.30h a les oficines d'Aigües de Barcelona, (Pujades, 350; Planta 5).  Tractarem temes com el Premi RSC, el Dia de la Terra 2019 i la preparació de la Convenció Empresarial. 

Inscriu-te aquí

La propera reunió de la Comissió de RSC tindrà lloc el dimecres 29 de maig de 9h a 10.30h a les oficines d'Aigües de Barcelona, (Pujades, 350; Planta 5). 

L'ordre del dia és el següent:

- Premi RSC

- Dia de la Terra 2019

- Preparació Convenció Empresarial


ACTE DISPONIBLE NOMÉS PER A SOCIS


Abr.
4

La propera reunió de la Comissió de RSC tindrà lloc el dijous 4 d'abril de 9h a 10.30h a la Fundació Jaume Batlle Bigas (Carrer del Dr. Trueta, 168). Alguns dels temes que tractarem seran els Premis RSC 2019, accions pel dia de la Terra i el Repte Convenció 2019. 

ACTE DISPONIBLE NOMÉS PER A SOCIS

Ordre del dia i assistents

La passada reunió de la Comissió de RSC va tenir lloc el dijous 4 d'abril de 9h a 10.30h a la Fundació Jaume Batlle Bigas (Carrer del Dr. Trueta, 168). 

Aquesta és l'acta:

1. Premi RSC 2019

S'ha acordat llançar una crida de projectes i inicatives de RSC per seleccionar el Premi RSC 2019. El jurat valorarà l'origen del projecte, com s'ha organitzat i el seu impacte. 

2. Accions pel dia de la Terra (5 de juny)

Crida de propostes: S'ha decidit obrir convocatòria de propostes d'activitats i accions pel dia de la Terra, que es celebra el 5 de juny. 

Envia'ns la teva proposta a info@22network.net. 

3. Seguiment de la programació 2018 - 2020

S'ha seguit treballant en la proposta de planificació dels dos cursos següents, basant els objectius i les accions de l'associació en els ODS de la ONU

Aquest és el calendari actualitzat. 


4. Repte Convenció 2019

S'ha aprovat que el Repte per la Convenció Empresarial del 2019 serà "Apadrina una persona tutelada", que consisteix en aconseguir 22 apadrinaments per tal de satisfer les necessitats no cobertes que tenen els avis tutelats. Consulta aquí més informació sobre el repte.  


Finalment, s'han tractat dos temes més:

  • S'ha acordat crear un pla de voluntariat amb accions puntuals i accions continuades, que treballaran inicialment la Fundació Jaume Batlle, la Fundació Formació i Treball i la Fundació IRES, i que presentaran a la propera reunió de la comissió. 
  • Alfons Hernández de Barcelona Activa ha informat del projecte Empreses Responsables, un programa que combina sessions presencials grupals amb assessoraments individuals in company en un període temps comprimit (uns dos mesos), i orientat a l’execució d’accions concretes. La propera edició comença el 25 d’abril. Aquí hi ha el programa, el calendari i el detall de les accions.  

Nov.
22

El proper dijous 22 de novembre celebrarem una nova reunió de la Comissió de RSC, per seguir planificant la programació del període 2018 - 2020. 

Ordre del dia i assistents

El passat dijous 22 de novembre vam celebrar una nova reunió de la Comissió de RSC, on es van tractar els temes que resumim a continuació: 

1. Preparació del dia 5 de desembre - Dia del Voluntariat

Per donar visibilitat a les activitats i accions de voluntariat que es duran a terme el proper 5 de desembre en motiu de la celebració del Dia del Voluntariat, es va decidir recollir totes les propostes en una pàgina a la web per tal que els voluntaris es puguin inscriure i participar. Podeu consultar-les aquí

A més, es va decidir la creació de la campanya de Nadal El districte de les joguines, per recaptar diners per comprar joguines pels nens i nenes del projecte Casal en Família, de la Fundació IRES. Aquí teniu tota la informació. 

2. Seguiment de la programació del període 2018-2020. 

Es va seguir treballant en la proposta de planificació dels dos cursos següents, basant els objectius i les accions de l'associació en els ODS de la ONU. 

També es va planificar el 22@Breakfast del passat 29 de novembre, dedicat a la RSC i al voluntariat al districte, i on es va presentar el quadre amb la planificació del curs així com les diferents propostes d'activitats de voluntariat i campanyes de Nadal. 


Set.
13

El 13 de setembre vam celebrar la primera reunió de la comissió per planificar el període de dos anys, fins a l'assemblea del 2020. 

Ordre del dia i assistents

A la primera reunió de la comissió es van tractar els temes que resumim a continuació.

En Jesús Camas va explicar el programa, que parteix de la base de considerar la RSE com element de competitivitat empresarial. Si fa uns anys es parlava dels costos de la 'no qualitat', avui hem de parlar dels costos de la 'no RSE'. La RSE té més a veure en com guanyes els diners que no pas com els inverteixes. 

El programa consisteix en tres tallers conjunts, d'introducció, estudi de casos i seguiment del pla d'acció. I té una durada de tres mesos, a començar al mes d'octubre.

Per a més informació sobre aquest programa podeu anar a l'enllaç o posar-vos en contacte amb Javier López (javier.lopez@barcelonactiva.cat).

  • Programació del període 2018 - 2020 en base als ODS

La presidenta de la Comissió Montse Tohà va presentar la proposta de planificació pels dos cursos següents, basada en els ODS números 5 Igualtat de gènere, 8 Treball digne i creixement econòmic, 9 Indústria, Innovació, infraestructures, 11 ciutats i comunitats sostenibles i 17 aliança pels objectius. Podeu veure el resum d'objectius i accions en aquesta taula.

La taula s'ha de complementar amb les aportacions de la resta de comissions, que han de fer seu el programa. Us convidem a tots a participar.

A més es va decidir fixar dues dates com a fites importants de la comissió, per donar visibilitat a les accions i aconseguir impacte entre els socis i de comunicació. Les dates són el 5 de Desembre (dia del voluntariat) i el 5 de juny (dia del medi ambient).

Ja estem preparant la campanya pel 5 de desembre i ben aviat us donarem més detalls.

Hem aconseguit ja 4 beques click! Moltes gràcies a les empreses Twentytu, Vistaprint i CCIB per la vostra col·laboració! Ens falten encara unes quantes, ens ajudes?.


Maig
17

El proper dijous 17 de maig tindrà lloc la nova reunió de la Comissió de RSC, de 9h a 10.30h a la Fundació IReS (c/ Bolívia, 49), on es presentaran els resultats de l'enquesta i es tractaran altres punts de la comissió com la revisió de projectes presentats o l'estratègia de RSC de l'associació. 

Ordre del dia i assistents

A la reunió de dijous 17 de es van tractar els temes següents: 

1. Resultat de l'enquesta RSC

Es presenten els primers resultats de l'enquesta de RSC. Tot i que no hi ha hagut una participació massiva, els resultats aporten informació d'utilitat.

S'acorda fer una comunicació conjunta dels resultats amb el nom del projecte de RSC premiat aquest 2018.

El guanyador es decidirà per un jurat on hi haurà una persona representant la Comissió, una representant 22@Network bcn i un expert en RSC. El resultat es donarà a conèixer a la convenció del 7 de juny.

2. Presentació del programa de beques


3. Estratègia de RSC lligada als ODSComentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte