PACIFICACIÓ DE CRISTÓBAL DE MOURA AMB ESPAIS VERDS I ZONES D'ESTADA

per Carla Escolà Costa,

La transformació de Cristóbal de Moura en un nou eix verd amb prioritat per als vianants acaba el primer tram, entre els carrers de Fluvià i Provençals. L’àmbit disposa d’un gran espai central de 26 metres d’amplada amb zones d’estada i lleure, jocs infantils, un jardí lineal, zones de passeig i un carril bici i un de serveis.

La reurbanització de Cristóbal de Moura permet recuperar espai públic per al veïnat, amb menys trànsit, més qualitat de l’aire i zones més agradables.

Hi predomina el verd, amb 3.500 m2, arbres que afavoreixen la biodiversitat, com corísies o xicrandes, que també aportaran zones d’ombra. A més, els arbustos i les plantes aromàtiques com la sàlvia, el romaní i l’heura atreuen insectes pol·linitzadors.

L’actuació s’emmarca en el pla per revitalitzar l’àmbit del 22@, que també inclou la remodelació del carrer de Pere IV, l’impuls d’habitatge públic, equipaments i espais culturals populars a La Escocesa, la rehabilitació de Ca l’Alier i altres actuacions a l’espai públic.

Una transformació consensuada amb el territori

A finals del 2020 l’actuació s’estendrà al tram entre els carrers de Josep Pla i el Maresme, d’uns 16.300 m2.

Un cop s’acabi la remodelació de tota la via, Cristóbal de Moura serà una gran zona enjardinada d’1,27 km i 32.000 m2 de verd que connectarà el parc Central del Poblenou, la rambla de Prim i el parc del Besòs.

La resta de trams s’aniran consensuant i concretant amb el veïnat, les entitats del barri i el teixit social.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies