MOBILITAT I CONNECTIVITAT PER A l'IMPULS ECONÒMIC DE BARCELONA by ENRIC URRETA

per Irene Codina Altarriba,

Cada vegada és més evident la necessitat d'avançar cap a una mobilitat segura i sostenible, una mobilitat on la innovació tingui un paper essencial a l'hora de dotar de competitivitat la nostra ciutat en un món de metròpolis globals. Barcelona es presenta com una ciutat líder en mobilitat, però són molts els aspectes que encara queden per millorar per a aprofitar tot el seu potencial. Aquesta millora, per tant, passa necessàriament per garantir la connectivitat del 22@ com a espai dinàmic, transformador i pioner en el sector de la tecnologia i la innovació.

Des de l'associació 22@ Barcelona Network BCN considerem que la mobilitat dels ciutadans de Barcelona ha de constituir el principal objectiu de les administracions, les quals haurien de treballar cap a la prestació d'un servei de transport públic de qualitat. En aquest sentit, celebrem la posada en marxa d'iniciatives per part de l'Ajuntament de Barcelona com el bus X1, que connecta les Glòries i Francesc Macià. Barcelona ha d'apostar i treballar perquè aquesta connexió sigui directa, ràpida i fiable. A més, enfront de l'existència d'estacions saturades (com per exemple el vestíbul de Glòries) és extremadament necessari impulsar totes les mesures possibles per a crear estacions, andanes i cadències que prevegin un possible increment d'usuaris.

Tots aquests projectes són fruit, també, de les reivindicacions fetes pel 22@ Barcelona Network en un intent per millorar la connectivitat del districte de Sant Martí. És necessària l'acceleració d'aquests processos, ja que representen la millor eina per a assegurar un sistema de distribució eficient, ordenat i respectuós amb l'espai públic. Aquests aspectes són molt importants en una ciutat dinàmica com és Barcelona però, per a aconseguir-ho, és imprescindible l'aplicació de les noves tecnologies, així com la integració de la xarxa de transport.

És essencial que les administracions prioritzin la inversió en infraestructures de mobilitat i que es configuri una agenda urbana que compti amb el consens ciutadà, social i empresarial amb la finalitat de dotar al districte del 22@ la importància que mereix i impulsar, d'una vegada per sempre, aquestes mesures que l'associació ha reclamat amb insistència des de fa temps.

Amb aquest objectiu, són moltes les accions que l'Ajuntament de Barcelona pot i ha de dur a terme. Creiem que el focus ha de posar-se especialment en iniciatives com l'aplicació de la xarxa del tram per Pere IV -que connecti el sector nord del districte-, la connexió la L4 amb la Sagrera -per a garantir una connexió circular al metre- o l'arribada de l'Aerobús al districte. En aquest sentit, malgrat que el 22@ té grans capacitats i un paper rellevant en el panorama internacional, és extremadament important l'ajuda de les administracions locals per a aconseguir dotar al projecte de les eines necessàries per a competir amb altres districtes econòmics, tecnològics i de coneixement de tot el món.

Barcelona és una ciutat líder en molts aspectes i encara pot ser-ho més en l'àmbit de la innovació i la tecnologia. Perquè sigui possible, és necessària la intervenció de l'Ajuntament per a millorar la mobilitat i la connectivitat del districte del 22@, no sols per a garantir la seva competitivitat, sinó també per al compromís de la ciutat i del districte amb la configuració d'una Barcelona ordenada, eficient i sostenible, que compti amb la innovació com a eix central

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies