L'OPINIÓ: Una prova d’estrès anomenada Covid-19, by LEITAT

per Mar Puigbert Moreno,

No fa gaire temps (ara va tot molt ràpid!), comentava amb altres membres del 22@NETWORK sobre les perspectives del 2020. Tots apuntàvem que seria un any de bones perspectives, encara que amb certs riscos de desacceleració... Que lluny que queden aquelles paraules de principi d'any i que buides de contingut, ja que el món ha canviat completament i molts canvis s'acceleraran.

La COVID-19 ens ha posat a prova a tots. Les persones, les empreses, les administracions i, de retruc, els ecosistemes han estat sotmesos a una prova d'estrès complexa, on s'han barrejat i s'estan barrejant temes humans, econòmics i socials simultàniament. I tot plegat, en un entorn d'incertesa constant i sense precedents, sense un arxiu històric de situacions semblants on poder agafar-nos per cercar referències.

Aquesta crisi ha colpejat fortament la base de l'economia clàssica, aquella que aporta una gran part de l'actual PIB (consum intern i turisme), però deixa especialment en evidència la gran importància de la innovació i la indústria com a part de la solució i especialment la seva rellevància a futur. En els pròxims mesos i anys esperem possibles canvis en els hàbits de consum, en la forma de viatjar i fer turisme i canvis en els models de relacions internacionals. En aquest sentit, també emergeixen veus que volen apostar per una indústria local que doni respostes ràpides, eficients i innovadores a les necessitats que es puguin anar plantejant. La gran varietat de solucions aportades des de tecnologies bàsiques de la indústria 4.0, com el 3D, són un clar exemple del que us comento.

Tots, persones i empreses, ens hem vist afectats per aquesta crisi i tots hem volgut contribuir d'alguna manera. Hi ha hagut aportacions de tota mena, però ecosistemes com el 22@NETWORK poden esdevenir claus per la sortida d'aquesta crisi i per estar preparats per les properes. Aquesta combinació d'empreses de nova economia, innovadores i amb personal molt motivat són la base de les solucions transformadores que Barcelona necessita.

Esperem que no hi hagi més crisis com aquesta, però de ben segur que si es presenta una de nova tots estarem més preparats i l'afrontarem amb major eficàcia.

Joan Parra Farré

Vicepresident Executiu / CEO LEITAT

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?