L'OPINIÓ: LA RESPOSTA A LA CRISI COVID-19 I EL SECTOR HOTELER by Sònia Gil-Gibernau de NOVOTEL Barcelona City

per Carla Escolà Costa,

La situació sanitària a Barcelona s’ha vist agreujada les darreres setmanes i, les mesures aplicades i les que puguin venir en els propers dies, ens omplen a tots d'incertesa.

Els hotels de Barcelona són un sector clau per la ciutat estable, sòlid i fiable per a la societat civil, i empresarial. Són una font de negoci important per a molts altres sectors vinculats i un sector plenament compromès amb la seva ciutat i els seus veïns i amb les situacions d’emergència.

El sector hoteler representa el 14,5% del PIB amb més de 2,8 milions d’ocupacions al territori espanyol, i entre el 4% i el 5% del PIB de Barcelona. Pel que fa al marc laboral hi ha uns 35.000 treballadors al sector hoteler de la ciutat, dels quals uns 30.000 encara no han pogut tornat a la feina.

La planta hotelera de Barcelona ha sigut una peça clau a l’hora d’assolir la captació de grans esdeveniments per a la ciutat i de consolidar la marca Barcelona. Juntament amb el CCIB o la Fira de Barcelona han permès assolir uns nivells excepcionals de dinamisme i ha propiciat l’arribada de noves empreses o centres d’investigació que s’han establert a la ciutat. 

A partir d'ara, les empreses turístiques hauran d'acostumar-se a un client més exigent, més responsable amb el seu entorn i molt més pròxim al món digital. Per això, el sector haurà de moure's en un nou paradigma emmarcat per la humilitat, la resiliència, la capacitat d’innovació i la confiança.

Estem afrontant temps difícils, mai abans havíem viscut una pandèmia i en molt poc temps i sense avisar ha canviat les nostres vides, el sistema sanitari, les institucions, les relacions internacionals, l'economia, la manera de relacionar-nos i la nostra forma de viure en societat. Tot això ens ha fet veure la capacitat de l'ésser humà d'adaptar-se als canvis, donant en la major part dels casos el millor de si mateix, reinventant-se dia a dia i demostrant que amb responsabilitat, generositat i solidaritat podem combatre aquest virus.

El sector hoteler és un dels que més està patint les conseqüències econòmiques d’una pandèmia en l'àmbit global que ha transformat la vida quotidiana de les persones, de les empreses, dels hàbits de tots ells i la seva forma de consumir i viatjar, i s'ha enfrontat al repte d'haver de recuperar la confiança dels viatgers, uns viatgers que a partir d'ara seran més exigents i, tal com hem mencionat abans, més responsables amb el seu entorn i molt més propers al món digital.

Durant el confinament el Gremi d’hotels de Barcelona va oferir 2.500 habitacions d’hotels i va  mobilitzar més de 1.100 llits proporcionats per hotels de Barcelona per ser transferits a Hospitals i Hospitals de Camp.

En els moments més durs del confinament els hotelers van veure clar que calia reaccionar posant els hotels a la disposició del Consorci Sanitari de Barcelona. Molts hotels van oferir les seves instal·lacions de manera altruista. En pocs dies va néixer el projecte Hotels Salut.


COM VEIEM EL FUTUR DEL SECTOR

Creiem fermament que sortirem de la crisi, però ho farem d'una forma completament diferent de com vàrem entrar, i el sector haurà d'adaptar-se a uns canvis en els quals paradoxalment ja havíem començat a treballar, com la transformació digital i el canvi cultural que porta aparellat, buscant alternatives que aconsegueixin activar el sector i donar una resposta urgent al gran repte que tenim al davant, també en clau de Responsabilitat Social Corporativa.

Tanmateix pensem que és important que tots els actors del barri activem la corresponsabilitat via aliances i sinergies. En contextos complexos com els que vivim i viurem serà necessari, més que mai, activar una intel·ligència compartida en la qual els diferents sectors, públic, privat i social, així com els professionals de diferents sectors, treballem de manera coordinada, fent gala de la nostra imaginació, solidaritat, generositat i creativitat, buscant alternatives que aconsegueixin activar la economia gradualment i donar una resposta urgent al gran repte que tenim per davant com a societat. Amb humilitat, resiliència i confiança.

A Novotel Barcelona City continuarem cuidant persones, oferint hospitalitat (la portem en el ADN) , oferint en definitiva el que convida a viatjar, la calidesa, l'esperit heartist que caracteritza al nostre equip i la part experiencial. Després d'un llarg confinament tornarem a voler viatjar, a voler sortir, a gaudir i compartir, i per descomptat amb la màxima seguretat i posant el focus en les persones i les experiències.


Així s'ha adaptat Novotel a la nova normalitat. Llegeix la noticia aquí.


SÒNIA GIL-GIBERNAU

Directora General de l’ Hotel NOVOTEL Barcelona City

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies