Subscriu-te a la newsletter


L'ESTOC, A EL PAÍS: "CAPACITATS DIFERENTS PER OFERIR NOVA VIDA ALS MOBLES"

Secretaria Tècnica,

Una persiana volia ser banc. Va ser persiana gran part de la seva vida, cobrint una finestra del fred, salvant la llar de la calor de l'estiu. Un matí, mentre tiraven de la corda i ella es replegava sobre si mateixa, alguna cosa va fallar i, pum !, la persiana es va desencaixar de la caixa que l'havia sostingut durant més de 20 anys. Anaven a tirar, però a algú se li va ocórrer portar-la a un d'aquests tallers per reciclar mobles vells. Començava tot. Un nou començament per a aquell banc al qual tota la vida havien obligat a ser persiana.

Aquesta podria ser la història de qualsevol dels mobles dissenyats i produïts a L'estoc. Aquí els fusters tenen una capacitat especial per trobar una nova vida als materials que ja no la tenen. A cada moble recuperat se li assigna un nombre: en vuit anys ja porten més de 1.400 nous començaments, únics i irrepetibles.



"Al principi treballàvem amb materials molt clàssics, com bobines i palets, materials que ja estaven arribant al seu període final de vida i que nosaltres vèiem que tenien potencial a l'hora de transformar-los en taules o prestatgeries. Ara estem en una fase molt activa de descobrir nous materials, com roure reciclat, o una fusta que ens va arribar des de Romania, on la fan servir com a aïllant per a les cases i que s'està desaprofitant ", ho explica Jordi Mayals, soci i fundador.

Tornar a valorar les diferents capacitats de les coses: "Per què algú ha decidit que a aquests materials ja se'ls ha acabat la seva vida? El potencial de donar-li nova vida realment aporta alguna cosa molt potent: el fet que estiguem transformant coses a través d'uns materials que ningú volia ", afegeix Jordi.


Llegeix article complet

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies