ARQUEOLOGIA I FEMINISME

per Secretaria Tècnica,

El passat dimecres 20 de Novembre a l’Hotel Novotel, es va celebrar el segon dinar col·loqui d'aquesta nova edició del Cicle Dones en Valor. En aquesta ocasió, es va dedicar al tema de l’arqueologia de gènere, amb dues professionals del sector:  Maria Cacheda i Anna Torres, arqueòlogues i feministes, que fan fer una interpretació diferent de l'arqueologia amb anàlisis i visió de gènere.

Aplicar la perspectiva de gènere a l'arqueologia suposa estudiar i comunicar un passat més igualitari, tornar la veu a les dones, traient-nos d’una invisibilitat històrica obligada. Tradicionalment, el discurs hegemònic estava relacionat amb l'economia, guerra o política, obviant les tasques de socialització, manteniment o cures, en mans de les dones, atorgant un relat esbiaixat  de la història.

Maria Cacheda, arqueòloga i divulgadora de patrimoni Cultural. Actualment, treballa en l'àrea de monuments i jaciments de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultura. 

Anna Torres, llicenciada en Geografia i Història i Història del Art per la universitat de Barcelona. Alcaldessa de El Cogul i responsable del Centre d'Interpretació de la Roca dels Moros de Cogul. 


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?