Subscriu-te a la newsletter


L'ENTREVISTA: MERCEDES MARTÍNEZ - FUNDADORA I CEO DE DOTHEGAP

Carla Escolà Costa,

  • Quin seria l'Elevator Pitch de la teva empresa?

Democratitzem l'intercanvi cultural garantint una immersió real i segura a mínim cost.


  • Quin és el factor clau d'èxit a la teva empresa?

“On hi ha una necessitat, existeix una oportunitat”

L'intercanvi cultural és una activitat exclusiva i poc freqüent pel seu elevat cost i pel seu enfocament a l'aprenentatge d'una llengua. No obstant això, un intercanvi cultural és una experiència de vida que estimula la creativitat i ens ajuda a tenir un millor coneixement del món. En definitiva, si una societat plural i diversa necessita persones amb competències interculturals estarem d'acord en la importància de democratitzar l'intercanvi cultural.

Dothegap.com és la plataforma que transforma l'intercanvi cultural en una activitat habitual i inclusiva. Som el punt de trobada de totes aquelles personis amb l'interès de crear xarxa de contactes per a gaudir d'una immersió real i segura en una altra cultura a mínim cost.

Validem i donem visibilitat a totes les propostes d'intercanvi, facilitem el contacte i el nostre panell de gestió i contingut d'ajuda agilita l'organització del viatge. Som economia col·laborativa, el nostre valor és el contingut compartit amb oferta tan diversa com els nostres usuaris. La vivència és el que ens forma “perquè el que s'aprèn a través de l'experiència mai s'oblida”


  • En quin projecte esteu treballant actualment?

La nostra proposta és disruptiva pel que hem de realitzar una gran labor divulgativa, no sols sobre la importància d'obrir l'accés a viure experiències d'intercanvi cultural, també hem de transmetre seguretat i confiança i mostrar les oportunitats que ofereix la nostra comunitat. 

Estem contactant amb Institucions, Centres de Formació, Associacions i empreses tant a nivell nacional com internacional i ja ens acompanyen Lidl, Indra, Endesa, Synergie, Global Education Indonèsia, Parents International, European Parents’ Association, Universitats de Colòmbia com EAM i ACIET, entre altres. Per exemple, per a Costa d'Ivori, a través de APESCI, associació de professors d'espanyol, hem obert l'oportunitat que 500.000 alumnes puguin realitzar tot tipus d'activitats cross-culturals amb països de parla hispana. 

Amb dotehgap.com promovem els Objectius de Desenvolupament Sostenible 4 “una educació equitativa i igualitària basada en el respecte i tolerància” i 10 “igualtat d'oportunitats”. Som membres de Barcelona Sostenible i promovem un “turisme responsable” viatjar amb propòsit i deixar el mínim impacte possible. 

L'educació és el millor passaport per al futur.


  • Què estàs aprenent ara?

Que mai deixem d'aprendre i em sembla fantàstic. M'emociona reconèixer-me en el meu pare i tot el que em va ensenyar: resiliència, perseverança, constància, valentia, esforç, il·lusió. El meu pare era agricultor i així afrontava el seu dia a dia. “El que sembra recull” “El que no arrisca no guanya” “El que té boca s'equivoca” “Si vols, pots” i aquest és el meu mantra. He après que si el teu treball t'apassiona tot esforç val la pena, per això em sento afortunada.


  • Per què vas decidir unir-te al 22@NETWORK BCN?

M'agrada formar part d'un entorn empresarial constructiu, en el qual les relacions professionals sumen. Un entorn que afavoreix la relació entre grans empreses i startups. Podem aconseguir que les empreses no sols siguin més productives, també més sostenibles i que introdueixin canvis que repercuteixin positivament en la nostra societat.


  • De quina manera creus que formar part de l'associació 22@Network BCN ajuda a la teva empresa?

Crear una bona xarxa de contactes és fonamental perquè els projectes avancin. Per a les grans empreses les startups som una bona opció per a innovar. Per a les startups les empreses són els nostres socis, els partners que ens ajuden a avançar.


  • Què és el que tu aportes a l'ecosistema 22@?

Som un equip que té ampli coneixement tant de l'ecosistema emprenedor com d'entorn multinacional. Som “faedors” aconseguim que les coses passin. Hem un clar compromís social i pensem de compartir és la millor manera d'aprendre. Som una startup tecnològica, escalable, fundada i dirigida per una dona i amb l'objectiu de cobrir un important “gap” en la nostra formació: desenvolupar competències interculturals per a construir una societat diversa basada en el respecte. 


  • Què és el que t'atreu d'aquest ecosistema?

22@ és un clar exemple de com una ciutat transforma el seu entramat empresarial. Busquem sentir-nos partícips d'aquest canvi. 


  • Com definiries la mobilitat en el 22@?

Tota crisi comporta oportunitat. Hem tingut un temps de reflexió en el qual ens hem adonat que digitalment no estàvem tan avançats. Que el teletreball, ben entès, estalvia el desplaçament i alleuja l'impacte en el medi ambient. Que les ciutats són molt més amigables quan reduïm el nivell de soroll i estrès turístic. Que viatjar per viatjar no té cap sentit. En definitiva, els desplaçaments han de ser “conscients” amb “propòsit” i intentar deixar el “mínim impacte possible”. Si puc desplaçar-me amb bicicleta o transport públic millor que amb cotxe. Substituir els “anada i volta” per reunions en línia. Els viatges de “oci” han de planificar-se, documentar-se sobre el destí i gaudir-lo de manera responsable. Espero que això de “aquest cap de setmana marxo de viatge però ni sé on vaig” es recondueixi, perquè no té cap sentit.


  • Com veus la teva empresa d'aquí 5 anys?

Sostenible, responsable, transformadora, equitativa, diversa, disruptiva. Una empresa amb un equip compromès i uns valors que repercuteixen positivament en la nostra Societat.


Mercedes Martínez Villar és emprenedora. Experta en Màrqueting i Comunicació digital. Filòloga. Viatgera. Lectora. Curiosa. Disruptiva. Mare.

"Llançar el meu negoci és el més apassionant i arriscat que he realitzat en la meva trajectòria professional. Decidida a transformar l'intercanvi cultural en una activitat habitual i inclusiva perquè: "tots hem de desenvolupar les nostres competències interculturals" per a entendre i gaudir una societat plural com la nostra. Let's exchange experiences!"

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies