Subscriu-te a la newsletter


L'ENTREVISTA: MARTA ESTEVE, FUNDACIÓ CARULLA

Irene Codina Altarriba,

Quin seria l’Elevator Pitch de la teva empresa?

A la Fundació Carulla treballem per posar la cultura al centre de la vida de les persones perquè, en la cultura hi reconeixem el poder d’imaginar, crear i fer- nos preguntes. Per això impulsem i liderem projectes culturals que tinguin una voluntat d’impacte positiu a la societat.


Quin és el factor clau d’èxit a la teva empresa?

Aconseguir l’impacte social dels projectes culturals que acompanyem i treballar per la seva sostenibilitat en el temps.


En quin projecte esteu treballant actualment?

Actualment el nostre principal projecte és el de posar en marxa i dotar de vida i activitat el nou centre cultural i educatiu que hem obert al Poblenou, al carrer Almogàvers. És un espai de més 1.500m2 des d’on volem seguir generant connexions creatives per transformar el món a través de la cultura. I ho fem d’una banda amb el hub cultural que estem creant en l’espai de cotreball, obert només a projectes i empreses que busquin un impacte positiu a la societat a través de la cultura, la llengua o l’educació; de l’altra, amb la nostra sala d’exposicions que acull les temporals del Museu Terra que donen veu als reptes que planteja la sostenibilitat des de la mirada d’un món rural al qual ens n’hem desconnectat i que creiem necessari de donar-li espai i veu a la ciutat.


Què estàs aprenent ara?

Estic refermant la idea de que els reptes són un aprenentatge continu que no ens ha de fer por. Has de tenir la visió de canvi, però com tot, es compon de petites coses. Estic gaudint molt de treballar entenent la comunitat més propera (veïns i veïnes, altres associacions i entitats, etc) com una part de nosaltres sense la qual no tindríem sentit. M’apassiona el treball comunitari!


Per què vas decidir unir-te al 22@NETWORK Barcelona?

Perquè en l’adn de la fundació sempre hi ha hagut la voluntat de dialogar amb el present i la realitat i des del nostre trasllat al Poblenou a principis d’any, entenem que aquest és el nostre nou present i la nostra nova realitat i volem ser-ne un actiu més del barri que posi en valor la cultura i els projectes artístics per obrir mirades sobre el seu alt poder transformador.


De quina manera creus que formar part de l’associació 22@Network Barcelona ajuda a la teva empresa?

Crec que no va “d’ajudar la meva empresa” perquè, en definitiva, nosaltres som una fundació sense ànim de lucre. Va més de com des del 22@ i les seves empreses tenen incidència i poden canviar la mirada que hi ha cap a la cultura, entenent-la com un motor de transformació social poderosíssim.


Què és el que tu aportes a l’ecosistema 22@?

Som una fundació cultural amb vocació transformadora, per tant el que podem aportar és justament tot això: mirada i sensibilitat cultural i no només pel gaudi o plaer (que també!) sinó per viure millor, relacionar-nos diferent, connectar-nos de veritat, emocionar-nos juntes... i des d’aquesta emoció despertar noves preguntes que ens donaran noves respostes i que ens permetran impulsar canvis socials efectius i de veritat.


Què és el que t’atrau d’aquest ecosistema?

Com diem a la fundació, a través de la “fórmula Mutare per la cultura amb poder transformador”, la creació d’ecosistemes de col·laboració i intercanvi de sinèrgies és fonamental, especialment davant d’una societat que cada vegada té més reptes globals sense que encara hagi superat els locals. Teixir aliances, unir-nos, cooperar... segur que ens portarà a idees més innovadores i solucions més creatives i això, és més necessari que mai.


Com veus la teva empresa d’aquí 5 anys?

M’agradaria pensar que hem eixamplat mirades sobre el poder transformador de la cultura i, perquè no, aconseguir un fons d’inversió social de les empreses del 22@ dedicat a la innovació cultural, compromès amb els reptes socials. Això només es podrà assolir des del Poblenou i el 22@, el barri amb més innovació del país!

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies