Subscriu-te a la newsletter


L'ENTREVISTA: IRIS VERAS PINTOS I MARINA MEDINA CAMPS - EMPRENEDORES DE TEAMLABS

Carla Escolà Costa,

  • Quin seria el Elevator Pitch de la teva empresa?

Violets és una productora audiovisual feminista sense ànim de lucre fundada a Barcelona. Donem veu a dones, en el relat de les seves realitats, els seus sabers i les seves rebel·lies a través de contingut audiovisual amb una connotació concienciadora i social.


  • Quin és el factor clau d'èxit a la teva empresa?

Destaquem per tenir una visió creativa, disruptiva i, sobretot, proactiva i activista. Creiem que les peces de sensibilització audiovisual ho necessiten. A més el procés de co-creació que tenim amb les clientes fa que se sentin part del disseny i de l'experiència. Això fa que les peces audiovisuals tinguin molt més impacte.

La clau és transmetre a través de la pantalla allò que només es pot viure en persona, gràcies a la producció audiovisual aconseguim expandir el missatge d'apoderament femení.


  • En quin projecte esteu treballant actualment?

Estem treballant en la producció de curtmetratges de caràcter documental per a quatre Ajuntaments de Catalunya que es llançaran el 8 de Març, dia de la dona. A través d'aquestes peces, transmetrem el missatge de la lluita interseccional, l'apoderament femení i la visibilització de col·lectius minoritzats.

A més, en TEAMLABS/ estem muntant una sèrie d'entrevistes amb la Comissió de Dones de 22@Network BCN al voltant dels ODS Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb dones que estiguin treballant en els diferents àmbits.


  • Què estàs aprenent ara?

El nostre major aprenentatge en aquest moment està en el dia a dia del projecte dissenyant la millor experiència per a les nostres clientes. Ens hem adonat que l'enfocament no ha de ser “matar-se” creant processos o implementant noves tecnologies en el projecte. Això és necessari, sí, però és més convenient, de fet imprescindible “portar a les persones a bord”, és a dir, empoderar a les companyes per a promoure canvis en l'organització del projecte i, per tant, en els projectes amb clientes. Ho resumiria en: “Canvia les circumstàncies per a canviar el món”


  • Per què vas decidir unir-te al 22@NETWORK BCN?

Formem part de l'ecosistema d'innovació i aprenentatge de TEAMLABS/ a Barcelona. Som emprenedores dins del Grau universitari oficial LEINN “Lideratge Emprenedor i Innovació”. Hem après la importància de compartir coneixement i generar una gran xarxa que ens permeti col·laborar i poder llançar futurs projectes amb otrxs.


  • De quina manera creus que formar part de l'associació 22@Network BCN ajuda a la teva empresa?

Com a joves emprenedores de 18-25 anys entenem que tenim molt recorregut professional i d'aprenentatge. Tenim ambició d'arribar alt i generar impacte. Les empreses i institucions de 22@ tenen la mateixa inquietud de col·laboració, l'associació articula les necessitats de todxs per a poder aprendre, col·laborar, visibilitzar-nos i generar innovació dins del districte.


  • Què és el que tu aportes a l'ecosistema 22@?

La comunitat de TEAMLABS/ és una comunitat de persones inquietes que es proposen crear nous projectes i aprendre amb ells. La majoria de nosaltres som gent jove que està començant en el món emprenedor i al mateix temps estudiant per a adquirir els últims coneixements que s'estiguin desenvolupant en el sistema. La visió d'aquesta nova generació de professionals que conformem aporta al teixit empresarial a incorporar una nova mirada per a fer les coses d'una manera diferent.


  • Què és el que t'atreu d'aquest ecosistema?

La xarxa d'empreses, la diversitat de la tipologia de les organitzacions és molt valuosa. Tots tenim diferents experiències i vivències útils per a otrxs.

La proposta de compartir aprenentatges dins del districte és atractiva.

La Comissió de Dons és un ambient obert i proactiu per a generar propostes juntes.


  • A qui coneixes tu que creus que tota la comunitat 22@ hauria de conèixer?

Al llarg dels tres anys que portem amb aquest projecte hem conegut a moltes associacions i dones amb molt de coneixement sobre feminisme i igualtat que podrien ajudar a la comunitat d'organitzacions dins del districte. La que més ens va impressionar va ser, sens dubte, el *Lloc de la Dóna; treballen en la reinserció laboral de dones que han volgut deixar d'exercir la prostitució.


  • Com creus que l'ecosistema 22@ impulsa l'emprenedoria?

L'emprenedoria és una decisió molt complicada i a vegades costa prendre la decisió i poder seguir cap endavant en moments difícils, però si tens darrere un equip que saps que ja ha passat per això, o que també l'està passant i poder compartir les experiències i consells et motiva a continuar lluitant pel que realment vols. 


  • Com veus la teva empresa d'aquí 5 anys?

Ens costa molt pensar en això… No sabem encara si totes volem continuar desenvolupant el projecte una vegada acabem la Universitat (el grau *LEINN). 

En un any, tenint en compte les dificultats que han vingut amb el *Covid, rodem 5 curtmetratges en ajuntaments amb una mitjana de 5000/10.000 habitants i enguany l'hem començat fent campanya per al 8M al costat de 4 ajuntaments les poblacions dels quals són majors pel que arribaríem a crear impacte en unes 300.000 persones.

El que tenim claríssim és que d'aquí a dos anys, *Violets serà un projecte de referència en la conscienciació i sensibilització sobre la causa feminista de Catalunya. Esperem també ser referència com a dones emprenedores que van saber lluitar pel que volien.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies