L'ENTREVISTA: ANGEL BOU, SIMPLR

per Secretaria Tècnica,

Quin sera l'Elevator Pitch de la teva empresa?

Simplr és una plataforma creada a Barcelona que permet accedir a qualsevol producte o servei mitjançant subscripcions i una fàcil activació i desactivació de les mateixes amb què interrompre-les quan hagin complert la seva funció. Fundada el 2020 per un equip de tres executius amb experiència prèvia en companyies tecnològiques com Google, Apple o Zuora i en firmes de venture capital com Inveready o Antai. Després d'aixecar una ronda de finançament de 4,5 milions d'euros, Simplr va llançar la seva plataforma el juny del 2021, i, actualment, ofereix, de manera circular i sostenible, més de mil productes i serveis a tot Espanya, al voltant de 50 categories i subcategories mitjançant acords amb més de 250 marques com Damm, Hyundai, SEAT MÓ, HP o Flax & Kale.

Quin és el factor clau dèxit a la teva empresa?

Simplr és l'única companyia a Espanya que permet el consum per subscripció i, per tant, fomenta l'economia circular i un nou paradigma de consum més sostenible i responsable.

La nostra missió és crear un lloc que permeti a les persones gaudir d'una vida “as-a-service” on accedir a tot allò que necessiti, quan ho necessitin i pagant només durant el temps que ho necessitin. Busquem aplicar aquesta flexibilitat a tots els àmbits del dia a dia dels nostres clients, donant-los accés a una millor qualitat, sense lligams, però igualment rica en experiències que salvaguardin el medi ambient.

En quin projecte està treballant actualment?

A Simplr treballem de manera constant des d'una doble visió; d'una banda, intentem conscienciar i facilitar a la societat solucions que contribueixin a un consum per subscripció responsable basat en la circularitat, alhora que avancem i optimitzem els nostres processos interns com a companyia en termes d'eficiència i sostenibilitat.

En el nostre objectiu d'oferir la possibilitat al nombre més gran de persones de poder consumir de manera més responsable i sostenible gràcies al model "as a service" recentment hem ampliat la nostra presència fora d'Espanya i acabem de desembarcar als EUA.

Què estàs aprenent ara?

A Simplr aprenem cada dia com poder aplicar el model "capex per opex" a les empreses mitjançant el constant procés de transformació de les empreses, els seus productes i serveis i el seu model de negoci. Com indica el nostre nom, hi ha massa complexitat a l'hora de consumir de manera flexible i sostenible i ens esforcem dia a dia per aprendre com fer-ho tot molt més simple.

Per què vas decidir unir-te al 22@NETWORK BCN?

22@NETWORK BCN és el punt de trobada del sector en termes d'innovació, tecnologia i creativitat a Barcelona, per això és el lloc perfecte per inspirar-se, identificar noves pràctiques i, per descomptat, mostrar tot el que Simpr pot aportar a la comunitat.

Es tracta d'una oportunitat magnífica per treballar conjuntament i mostrar l'excel·lent qualitat que hi ha a la ciutat i posicionar Barcelona com a referent.

Com creus que formar part de l'associació 22@Network BCN ajuda la teva empresa?

Envoltar-nos dels reptes dels associats ens ajuda a conèixer millor la seva indústria en particular i com millor trobar sinergies a aplicar models més sostenibles al costat. Estar en contacte amb més de 200 associats ens permetrà observar casos d'èxit, desafiar-nos, identificar-ne de noves tendències i el més important, poder sensibilitzar junts al món amb les bondats d'aplicar models més sostenibles tant a la producció com al consum.

Què és el que tu aportes a l'ecosistema 22@?

Simplr té molt per aportar a aquest ecosistema. Venim del món tecnològic on neixen les primeres transformacions de models de producció clàssics a més sostenibles. Som l'única empresa que permet accedir a qualsevol producte o servei mitjançant subscripcions i una fàcil activació i desactivació de les mateixes amb què interrompre-les quan hagin complert la seva funció. Tot de forma sostenible de veritat, no incentivant per a res la compra d'actius ni incitant els models de producció "lineals" basats a "produir, vendre, usar i llençar". Tenim molt a compartir i aportar en referència als avantatges d'un consum "as a service" tant des del punt de vista mediambiental com de consumidor.

I és que el futur del planeta comença per l'economia circular i de subscripció. Cal transformar el paradigma "take-make-waste" cap al model "as-a-service" on accedir a tot allò que es necessiti, quan es necessiti, i pagar només durant el temps es necessiti. Com a plataforma pionera a Espanya en economia circular i d'accés, des de Simplr venim a ajudar a transformar l'economia i cobrir el buit entre grans proveïdors i les noves necessitats de flexibilitat que requereix el consumidor.

Què t'atreu d'aquest ecosistema?

Sens dubte que facilita i promou la integració de les organitzacions i els professionals emprenedors creant una forta xarxa, fomentant la interacció i avançant en termes d'innovació i creativitat. Per nosaltres és important també la sensibilitat que 22@ té pel medi ambient. Som una companyia molt compromesa i aquest tipus d'ecosistema impulsa la millora sostenible i les ganes de continuar avançant cap a un món millor.

A qui coneixes tu que creus que tota la comunitat 22@ hauria de conèixer?

Diversos líders de startups molt innovadores i resilients

Com definiries la innovació al districte 22@?

Considero que el nivell existent és molt elevat i això és un punt diferencial, ja que ens obliga tots els associats a millorar, pujar el nivell i en conseqüència estar en un procés de millora constant.

Com definiries la sostenibilitat al districte 22@?

Com a CEO i cofundador d'una empresa que vol contribuir a impulsar l'economia circular potenciant un consum conscient basat en la responsabilitat i que permeti ajustar les compres a les necessitats reals dels individus, formar part d'una organització en què la sostenibilitat forma part de l'ADN és fonamental.

Com veus la teva empresa d'aquí a 5 anys?

Ara Simplr és l'empresa pionera en economia d'accés, però en el futur espero que sigui la companyia que va canviar el paradigma actual de consum.

El futur del planeta comença per l'economia circular i de subscripció, per la qual cosa és realment urgent transformar el paradigma de consum "take-make-waste" cap al model "as-a-service" on accedir a tot allò que es necessiti, quan es necessiti, i pagar només durant el temps es necessiti sense generar residus de manera innecessària. Aquest fet és fonamental per a la sostenibilitat i benestar del planeta.

Així, m'agradaria que Simplr sigui el punt de partida del consum responsable i sostenible.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies