L'ASSOCIACIÓ 22@NETWORK BCN APROFUNDEIX EN L'ACTUALITAT DE L'ECONOMIA CREATIVA AL DISTRICTE DE LA INNOVACIÓ DE BARCELONA AMB EXPERTS I MEMBRES DEL GOVERN

per Carla Escolà Costa,

En el marc de l’aniversari dels 20 anys del Districte 22@, del mes de la creativitat a l’associació 22@NETWORK BCN i de la Barcelona Design Week, aquest matí s’ha celebrat l’acte 20 Anys de 22@: Creativitat, Diàlegs d’Economia Creativa. Aquest esdeveniment ha abordat com a través de la creativitat i el disseny es pot transformar l’economia cap a la recuperació post covid19.

Enric Urreta, president de 22@NETWORKBCN, ha donat la benvinguda als espectadors. En el seu discurs, Urreta, ha assenyalat que les empreses més importants de disseny i comunicació es troben al 22@, així com més del 50% de la indústria creativa de Barcelona, que sense una aposta publico-privada segura no hi serien.

Durant la seva intervenció, Urreta ha destacat l’aposta decidida, valenta i ferma de l’Ajuntament de Barcelona, així com de l’Associació i de les empreses sòcies que s’estan concentrant al districte.

Posteriorment s’han realitzat dues ponències, en la primera, Bernd Fesel, d’European Creativity Business Network, ha realitzat una exposició on ha remarcat com la indústria creativa s’està convertint en el principal motor de la nova innovació, regida per solucions intersectorials i intrassocials.

En la segona ponència, Juan Pastor-Bustamante, Director Adjunt d’Innova&acción i Professor de Creativitat a l’Escola D’organització Industrial EOI, ha exposat el concepte de sobirania creativa com al dret que tenen els ciutadans que els seus estats creïn les condicions educatives, socials i econòmiques perquè les idees puguin ser desenvolupades en els seus territoris des de la conceptualització fins a la comercialització passant per la investigació i el desenvolupament fins a arribar a la implementació.

Finalment, la taula rodona, que s’ha centrat en les estratègies per a l’impuls d’una economia de base creativa, ha estat formada per Adriana Moscoso, Directora General d’Indústries Culturals, Propietat Intel·lectual i Cooperació (Ministerio de Cultura y Deporte), Jordi Garcia Brustenga, Director d’Operacions i Estratègia en ENISA (Ministerio de Industria, Comercio y Turismo), Enric Bayó, Líder d'equip en gestió de la gestió a ACCIÓ (Generalitat de Catalunya), Xavier Marcé, Regidor d’Indústries Creatives i Turisme (Ajuntament de Barcelona) i moderada per Mónica Bonafonte, Directora General de FAD. Durant aquest debat, algunes de les reflexions han estat que la innovació i l’emprenedoria passen a ecosistemes locals, orientats i connectats amb el món, un clar exemple del que passa al Districte 22@, i que la pandèmia ha fet que canviem certes mentalitats, que hem de canviar la manera de fer les coses i apostar pel talent que hi ha a Catalunya.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies