L'AJUNTAMENT TREU DEL CALAIX EL PROJECTE DE LA CASA DE LES LLETRES

per Carla Escolà Costa,

L'Ajuntament de Barcelona recupera aquest mandat la creació de la Casa de les Lletres al Poblenou, que va anunciar l'abril de 2017 el tinent d'alcaldia Jaume Collboni i va quedar en un calaix mig any després per la sortida del PSC del govern d'Ada Colau. El pla original consistia en rehabilitar les antigues cotxeres de la Companyia General d'Autobusos –avui dins de TMB–, perquè acullin la seu de l'organisme Barcelona, Ciutat Literària del Món. Havia d'obrir el 2019.

Els dos socis de govern no veuen igual de prioritari el projecte, però s'han posat d'acord perquè aquest mandat tirin endavant almenys els estudis tècnics previs a les obres. La rehabilitació, que costaria al voltant de 12 milions d'euros, és possible que salti al següent mandat. El govern està justament tancant aquestes setmanes el Pla d'Inversions del Mandat (PIM), el document intern amb el que el consistori planifica les grans despeses del quadrienni.

El tinent d'alcaldia Joan Subirats ha confirmat al TOT Barcelona que el projecte al Poblenou segueix vigent, però adverteix que hi ha moltes inversions culturals de proximitat per finançar, que el pressupost no és infinit i que caldrà veure “què pot entrar al PIM”. Fonts municipals asseguren que avui per avui “el PIM per al 2020 només recull la dotació pressupostària per a redactar el projecte arquitectònic” de la Casa de les Lletres, però no preveu la licitació d'obres.

El regidor d'Indústries Culturals, Xavier Marcé, ha explicat també al TOT Barcelona que el PSC no ha renunciat mai al projecte: el veu “molt interessant” per “visibilitzar la capitalitat literària” atorga per la UNESCO el 2015 i per apuntalar Barcelona com a ciutat d'editorials. El socialista posa èmfasi en què la literatura són els autors però “també ho és la indústria editorial, que els fa arribar als lectors”.


Notícia completa a TOTBarcelona

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies