LA FUNDACIÓ "LA CAIXA" DESTINA 230 PROFESSIONALS A COBRIR L'ATENCIÓ PSICOSOCIAL PEL CORONAVIRUS

per Carla Escolà Costa,

La Fundació "la Caixa" se suma a la lluita contra la crisi del coronavirus i ha anunciat que destinarà 230 professionals per donar cobertura a l'atenció psicosocial arreu de l'Estat. Es tracta del conjunt de la plantilla d'Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades del qual disposa la fundació, que està agrupat en 43 equips atenció psicosocial (EAPS). De fet, segons està previst, dues d'aquestes unitats es destinaran a diferents hospitals barcelonins per tal de prestar servei a malalts i familiars dels infectats. 

Tot i que el col·lapse principal anunciat pel departament de Salut és el material, el personal també està començant a fer curt en els hospitals i espais sanitaris, especialment després que hagin augmentat el nombre de treballadors positius per coronavirus. Per això, la col·laboració de la Fundació "la Caixa" serà d'ajuda a tot Espanya. Davant d'algunes restriccions en el contacte físic per la pandèmia del Covid-19, l'atenció al dol en circumstàncies extremes com les que pateixen els familiars de les víctimes del coronavirus és un dels punts sensibles que hauran d'abordar aquests equips de suport.

El servei d'Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades de la Fundació "la Caixa" està en marxa des de 2009 i ha arribat atendre, en aquests anys, "182.000 pacients i 248.000 familiars", explica l'entitat en un comunicat. Ara, amb aquest gest, els EAPS estaran en coordinació amb 129 hospitals de l'estat espanyol i 133 unitats de suport domiciliari.

El president de la fundació, Isidre Fainé, ha assegurat que "tots hem de contribuir a pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus i a fer més suportables els seus efectes. L’atenció psicosocial a les persones afectades per una situació tan desconeguda i el suport tant a elles com als seus familiars vol ser una llavor d’esperança conseqüent amb la nostra missió d’ajudar les persones més vulnerables a cada moment".


Noticia origina de TOT Barcelona

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies