Subscriu-te a la newsletter


LA COMISSIÓ D'EMPRESA I SOSTENIBILITAT VISITA ELS SOCIS DE DISTRICLIMA

Catherine Antheunissens,

El passat 14 de març, la Comissió d'Empresa i Sostenibilitat de 22@Network Barcelona, presidida per Luis Jaime d'Antonio, Hines Asset Management, va organitzar un tour temàtic en l'espai dels nostres socis de Districlima.

Districlima va ser constituïda l'any 2002 per a dur a terme, per primera vegada a Espanya, una xarxa urbana de distribució de calor i fred per a la seva utilització en calefacció, climatització i aigua calenta sanitària. El 2005 i després de l'adjudicació d'un concurs públic, s'inicia una segona etapa amb l'extensió de la xarxa al nou districte tecnològic del 22@. En 2016 es va ampliar la xarxa, després d'un nou contracte concessional, per a donar subministrament a l'Hospital de la Mar.

Actualment, està formada per una Central en la zona Fòrum, que aprofita el vapor procedent de la incineració de residus urbans i condensa els seus equips mitjançant aigua de mar i una segona Central en el districte 22@, al costat de la plaça de les Glòries. En els pròxims anys entrarà en funcionament una tercera Central per a poder donar subministrament a la creixent demanda de clients.

Joan Geli, Area Manager de DH&C a Districlima, va explicar detalladament els beneficis i el funcionament de la xarxa urbana de calor i fred: la central de producció, la xarxa de distribució i la instal·lació d'intercanvi.

Després de la presentació vam tenir l'oportunitat de visitar el centre de control així com les instal·lacions (calderes d'aigua calenta, sala de producció de fred on els equips podrien climatitzar més de 14.000 llars cada dia així com dipòsits d'acumulació de gel que permeten emmagatzemar aigua gelada a 0 °C, sense transmetre el fred a la superfície.

La comissió d'empresa i sostenibilitat té com a objectiu visibilitzar les innovacions més sostenibles i bones pràctiques dels socis del 22@Network Barcelona.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies