INICIATIVA “EFECTE TALENT”: 22@NETWORK BCN VOL CONNECTAR A 200 PERSONES EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT AMB LES EMPRESES DEL DISTRICTE 22@

per Catherine Antheunissens,

L’associació fa una crida al sector empresarial a participar en un programa de formació i acompanyament professional per a resoldre la manca de talent al districte

L'associació de professionals del districte 22@ va anunciar la posada en marxa de la iniciativa “Efecte Talent”, una beca que persegueix impulsar el desenvolupament, les competències i les habilitats tecnològiques de les persones en situació de vulnerabilitat del districte 22@, promoguda per les Comissions d'ODS, Talent, Dones en Valor i Innovció-Indústria 4.0.

Enric Urreta, president del 22@Network BCN, destaca la manera en què "Efecte Talent" forma part de la contribució que vol dur a terme l'associació com a agent actiu i dinamitzador de la transformació del 22@ des d'una perspectiva holística. 

D’acord amb les dades recollides per l'associació, el 80% de les empreses del districte 22@ manifesta una manca de talent. Per aquest motiu, Iolanda Triviño, Presidenta de la Comissió de Talent, defensa “Efecte talent” com l’aposta del 22@Network BCN per a conjuminar les dues cares del districte 22@: la innovació empresarial i la vulnerabilitat, la bretxa digital i la desigualtat social.

En aquest sentit, Urreta explica com el programa busca fomentar les sinergies entre el teixit social, productiu i educatiu del 22@ alhora que “resoldre mancances, generar oportunitats, i contribuir en el procés de desenvolupament del 22@ tenint en compte les múltiples realitats que aglutina”.

Segons la Presidenta de la Comissió d’ODS de l’associació, Natalia Valenzuela, el programa neix dels valors defensats per l’associació, la responsabilitat social corporativa i el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) compartits amb els seus membres.

L'objectiu de l’associació és atendre 200 persones fins a finals d'any per a fer l'avaluació competencial sobre la base de les necessitats que es plantegen en el districte, donant suport i acompanyant a perfils que els falten recursos per a desenvolupar el seu talent.

Segons Valenzuela, “existeix una necessitat al districte i es disposen de les eines per la posada en marxa del projecte”, però cal el compromís del sector empresarial, motiu pel qual l’associació fa una crida a la participació de les empreses associades. 

Inetum és una de les empreses involucrades en el projecte. La directora de la oficina a Catalunya, Susana Prado, ha reiterat que es tracta d’una iniciativa de doble objectiu i de benefici comú: persegueix, d’una banda, impulsar el desenvolupament competencial d'aquella població vulnerable amb interès a redirigir la seva carrera professional o reincorporar-se al món laboral, i d’altra banda, solucionar les mancances del sector empresarial, traccionar el districte i des de la seva experiència, amb accions com aquesta, veus l’impacte directe a les famílies. “Quan fas accions com aquestes des de l'empresa, i veus amb els teus propis ulls la transformació en les vides de les persones i les seves famílies, te'n adones com d'important és donar aquestes oportunitats", declara Prado.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies