GROWING CANADA’S OCEAN ECONOMY by Halifax Innovation District

per Carla Escolà Costa,


Es preveu que per a 2030 l'economia mundial dels oceans duplicarà el seu valor fins a aconseguir els 3 bilions de dòlars, superant el creixement de l'economia mundial en general en gairebé un 20%. Amb el major litoral del món, ecosistemes altament productius, recursos submarins i sectors industrials plens de coneixements especialitzats sobre els oceans, el Canadà està en condicions de satisfer la demanda de solucions mundials per als oceans.

En l'actualitat, l'economia oceànica del Canadà està representada per més de 600 empreses marines i de tecnologia oceànica i més de 10.000 empreses pesqueres. Els seus coneixements especialitzats en matèria de tecnologia oceànica, recerca, educació, seguretat i sostenibilitat es combinen amb alguns dels recursos i infraestructures oceànics més abundants del món. Les nostres indústries oceàniques empren a gairebé 350.000 canadenques i contribueixen amb més de 36.000 milions de dòlars al producte intern brut del país, amb una increïble oportunitat de creixement.

El setanta-cinc per cent de l'economia oceànica del Canadà està al Canadà atlàntic, on les activitats relacionades amb l'oceà constitueixen entre el 15 i el 20% de l'economia de la regió. El Superclúster Oceànic del Canadà (OSC) és l'encarregat de potenciar aquest avantatge oceànic. Per a incentivar la col·laboració de la indústria a gran escala, el OSC va ser llançat en 2018 com un dels cinc superclústeres, finançat federalment amb un pressupost de 950 milions de dòlars i aparellat dòlar per dòlar pel finançament del sector privat.

OSC és un model de clúster transformador dirigit per la indústria que està impulsant la col·laboració intersectorial, accelerant la innovació i fent créixer l'economia oceànica del Canadà i la seva posició com a líder mundial en els oceans. Una característica fonamental de l'agrupació és la col·laboració entre organitzacions, per exemple, el Projecte de posada en marxa dels oceans, una col·laboració panatlántica única entre sis organitzacions provincials i regionals, la OSC i l'Organisme d'Oportunitats del Canadà Atlàntic.

La visión del Ocean Startup Project es hacer del Canadá el mejor lugar del mundo para iniciar y hacer crecer una empresa de tecnología oceánica. Para hacer realidad esa visión se requerirá colaboración, competencia, capacidad de recuperación, los puntos fuertes innatos del Canadá en materia de océanos y un ecosistema de apoyo alimentado por los sectores público, privado y postsecundario, que es exactamente lo que ofrecen el Distrito de Innovación de Halifax y sus colegas de innovación del Canadá Atlántico.


El Districte d'Innovació de Halifax conrea la tecnologia oceànica

En la costa atlàntica del Canadà, Halifax, Nova Escòcia compta amb un productiu Districte d'Innovació que prepara als innovadors i empreses de l'oceà per a l'èxit i fa que atreure i retenir als talents de classe mundial no sols sigui possible sinó una realitat.

En el Districte d'Innovació de Halifax treballen investigadors oceànics de categoria mundial en respectades institucions postsecundàries i laboratoris governamentals, desenes d'incubadores i acceleradores, empresaris i professionals a meitat de carrera que s'arrisquen i formen noves empreses oceàniques, i mentors compromesos que han fundat i escalat empreses. També hi ha moltes col·laboracions entre el sector privat i el públic a nivell nacional, provincial i municipal, instal·lacions especialitzades per a l'assaig i l'ampliació de tecnologies, i suport al desenvolupament econòmic i tecnològic de tots els ordres de govern.

Està demostrat que quan els innovadors i els fundadors d'empreses de nova creació treballen en estreta proximitat i poden connectar-se amb regularitat, tenen majors possibilitats d'augmentar l'avantatge competitiu de les seves empreses i les seves possibilitats d'èxit augmenten de manera exponencial. Les persones graviten naturalment cap als centres d'excel·lència on tenen fàcil accés als recursos, els actius d'innovació, la competència, una força de treball fort i una xarxa de col·legues.

Aquí, les empreses de nova creació com Dartmouth Ocean Technologies estan desenvolupant sensors que poden detectar la presència de matèria orgànica i fosfats en l'aigua, mentre que Graphite Innovation and Technologies estan revolucionant el futur dels revestiments marins submarins. Les companyies globals MacCartney i Kraken estan aprofitant l'ecosistema per a construir el seu negoci a través d'expansions basades en Halifax.

En el front de la recerca i la comercialització de la tecnologia, Halifax té la Universitat de Dalhousie, el Centre d'Aventures i Emprenedories Oceàniques (COVE), el Consell Nacional de Recerca (NRC), i tota la resta. Les organitzacions de suport financer i d'inversió van des de l'Agència d'Oportunitats de l'Atlàntic Canadenc, Nova Scotia Business Inc. i el Programa d'Assistència a la Recerca Industrial del NRC fins al Banc de Desenvolupament Empresarial del Canadà i Innovacorp per a empreses en les seves primeres etapes.

Quant a la tutoria, la capacitació empresarial i el suport d'altres ecosistemes, els innovadors poden iniciar i accelerar les seves empreses a través de Creative Destruction Lab - Atlantic, Volta, Innovacorp, Springboard Atlantic, i el Ocean Startup Project, per nomenar només alguns dels centres d'innovació i organitzacions de suport en el Districte d'Innovació de Halifax.

La fortalesa del Districte en el suport a les empreses de nova creació, les escales i la I+D són algunes de les moltes raons per les quals se l'ha convidat a unir-se a una xarxa selecta de Districtes d'Innovació, convocada per l'Institut Mundial de Districtes d'Innovació (GIID), per a compartir les millors pràctiques i contribuir a les sessions d'estratègia centrades en la governança dels districtes, el finançament de capital de risc, les associacions dels sectors públic i privat i altres qüestions, la qual cosa li permet aprendre dels seus homòlegs del Districte mundial i contribuir a ells, al mateix temps que ajuda a donar forma a la teoria i la pràctica de la innovació mundial.

En el pla nacional, el Canadà està aprofitant la seva geografia natural i construint la infraestructura necessària per a tenir èxit en els sectors relacionats amb els oceans, augmentant les instal·lacions existents per a fer costat millor als innovadors. Això inclou el desenvolupament d'instal·lacions de primera categoria com COVE, la Base Marina de Holyrood, el proposat Centre d'Innovació de Futurs Oceànics de Victoria i el Centre Verschuren, que oferirà accés a oportunitats oceàniques, la col·locació amb altres empreses oceàniques i condicions naturals que són pràcticament incomparables a nivell mundial.

La OSC, el Ocean Startup Project i innombrables associats i innovadors estan impulsant un moviment canadenc que s'està produint de costa a costa. En conjunt, pretenen crear milers de llocs de treball. En ajudar els innovadors a connectar-se amb el ric ecosistema del Canadà i a aprofitar-lo de manera sostenible, el Projecte Ocean Startup creu que el Canadà pot impulsar la seva economia oceànica i crear empreses d'alt creixement que superin el seu pes a nivell mundial.


Donald Grant, Executive Director of Canada's Ocean Startup Project

Miriam Zitner, Vice President of the Halifax Innovation District

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modify cookies