Subscriu-te a la newsletter


ENTREVISTA A JONATHAN ESCOBAR (CEO I SOCI D'ACTIO GLOBAL)

per Marina Ocariz Monedero,

1. Quin seria l’Elevator Pitch d’ACTIOGLOBAL?

ACTIOGLOBAL som un equip especialitzat en transformar organitzacions i ajudar-les a liderar el futur a través de nous models de negoci i noves formes de treball híbrides, que integren en cada moment, les millors pràctiques per aconseguir agilitat, digitalització, transformació tecnològica i Alt Rendiment.

Amb aquest objectiu, ens integrem en els equips dels nostres clients (socis per a nosaltres) per entendre les seves necessitats, el seu context, les seves persones. No som dogmàtics de cap filosofia, metodologia o model. L’únic dogma que seguim és el d’aconseguir l’èxit dels nostres clients a través del creixement de les seves persones.

A partir d’aquí, en funció del punt de partida, cultura, sector, context i objectius a assolir de cada empresa decidim quines metodologies, rutines i pràctiques empresarials són necessàries (Agile, Lean, Lean startup, Design Thinking, Innovation sprints, etc...) perquè puguin aconseguir resultats superiors, és dir: aconseguir més beneficis, més retorn de la inversió, més facturació de vendes però, sobretot, una gran millora en la cohesió i implicació dels equips que la formen, que s’autoorganitzen i innoven contínuament per poder entregar cada vegada més valor al seus clients, incrementant la seva fidelització. Així doncs, a Actio transformem empreses en organitzacions d’Alt Rendiment.


2.  Quin és el factor clau d’èxit a la teva empresa?

L’equip humà és sense cap mena de dubte el nostre factor diferenciador. Tots els professionals d’ACTIOGLOBAL tenen un grau de coneixement tècnic, basat en la pràctica, molt alt, però, a més a més, una gran capacitat humana que permet empatitzar amb els clients i saber quines metodologies, més enllà de les modes passatgeres, necessiten realment, fet que fa que es sentin acompanyats, recolzats i amb la seguretat i la confiança necessàries davant de qualsevol repte de futur.


3.  En quin projecte estàs treballant actualment?

En molts! Entre els nostres clients actuals es troben grans empreses privades, com per exemple Canon Group, Heineken, Danone, Siemens-Gamesa, Unilever, Angelini Pharma, Havas Media, DKV, Adam Foods, Knauf, o Vifor Pharma entre d’altres, però també organitzacions públiques com poden ser TMB o Aigües de Barcelona, així com startups i empreses mitjanes en expansió, creixement i internacionalització com BISStructures o Idneo.

Un exemple de les transformacions que portem a terme el trobem en el grup Adevinta (propietària a Espanya d’Infojobs, Fotocasa, Habitaclia, coches.net, motos.net, Milanuncios y Vibbo). Treballem des de fa un any i mig amb aquest grup per ajudar-los a aconseguir els seus objectius estratègics, transformant la seva cultura a través d’un “model” que hem creat a mida per aquesta organització: PEAK performance. PEAK recull les millors pràctiques d’Agile, Lean, OKRs. Avui és una organització liderada per més de 80 equips autoorganitzats que fan realitat l’estratègia de l’empresa cada dia. Aquesta transformació va començar a les empreses del grup d’Espanya i en aquest 2020 portarem a terme l’expansió a 6 països més de tot el món. M’agrada especialment mencionar el cas d’Adevinta, ja que a més són veïns del 22@!


 4. Què estàs aprenent ara?

Fa poc vaig estar a la Singularity University i em vaig endinsar en el món de la exponencialitat. Junt amb la resta de l’equip, amb en Màrius Gil al capdavant, estem experimentant amb noves pràctiques i tecnologies per ajudar a les organitzacions a crear disrupcions reals en el seus negocis.


5.  A qui coneixes tu que creus que tota la comunitat 22@ hauria de conèixer.

En la línia de l’exemple que us posava abans, en Gianpaolo Santorsola és una de les persones que considero que la comunitat ha de conèixer. Com a CEO d’Adevinta crec que està duent a terme una tasca valenta i amb una potent visió de futur alhora que fomenta la cohesió i la confiança en el seu equip.


6.  Com veus a ACTIOGLOBAL d’aquí 5 anys?

Més a prop de la nostra visió de convertir-nos en els partners preferits per les empreses de tot el món per convertir-se en líders indiscutibles dels seus mercats.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies