Subscriu-te a la newsletter


EL PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ, ENRIC URRETA, PARTICIPA A UNA TAULA RODONA A BETEVÉ

Irene Codina Altarriba,

Jessica Moreno Cusac -Betevé

El 22@ Network Barcelona, que agrupa les empreses instal·lades al districte tecnològic, obre la porta a reconvertir les oficines obsoletes, que calculen que representen un 16 % del total, en habitatges. Segons ha reconegut a betevé el president de l’associació, Enric Urreta, aquesta transformació permetria guanyar 1,2 milions de metres quadrats d’habitatge i reduir el preu dels immobles. Per aconseguir aquest canvi, però, primer és necessari que l’Ajuntament de Barcelona modifiqui el Pla General Metropolità per modificar els usos d’aquestes oficines.

Reconeixen un 18 % dels despatxos disponibles

En resposta a l’informe de la consulta Savills, que assegura que un 23 % dels despatxos de la zona estan disponibles, Urreta ha rebaixat la xifra a un 18 % i ho ha atribuït a la pandèmia i a l’expansió del teletreball. Tot i això, ha defensat que “el 22@ és un model d’èxit” i ha situat el 2025 com l’any de la recuperació.

El veïnat demana més habitatges i equipaments

L’Observatori dels Barris del Poblenou explica que aquesta situació hauria de servir per replantejar el model del 22@. Albert València, membre de l’entitat, el titlla de “fracàs” i també reclama reconvertir els despatxos en habitatges.

Per la seva banda, l’Ajuntament defensa que el mandat passat ja es va modificar el Pla General Metropolità del 22@ per limitar la superfície d’oficines. Ara bé, segons l’Observatori, aquesta norma queda curta ja que “no afecta tota l’extensió que ja estava construïda ni la que tenia un projecte de transformació aprovat”.

Sobren oficines al 22@? En parlem amb l’Observatori dels Barris del Poblenou i 22@ Network Barcelona

Dos estudis detecten un augment d’oficines buides al 22@. Un l’ha elaborat la consultora Savills i assegura que el 23 % dels despatxos de la zona estan disponibles. L’altre és de l’Observatori dels Barris del Poblenou, que incrementa la xifra fins al 42 %.

El districte tecnològic està en crisi? N’hem parlat amb Albert València, de l’Observatori dels Barris del Poblenou, i amb Enric Urreta, president de 22@ Network Barcelona. 

Mira el debat sencer: https://beteve.cat/basics/sobren-oficines-al-22/

Està en crisi el districte tecnològic 22@de Barcelona? -Vanguardia

“El 22@ és el motor econòmic de Barcelona. És un projecte que estan introduint Madrid, Màlaga, València i ciutats d'altres països com Dublín, Estocolm i Buenos Aires”, assenyala Enric Urreta, president de l'associació 22@Network, que agrupa bona part de les empreses implantades en la zona, a més de les 9 universitats i els 2 centres tecnològics (Eurecat i Leitat) que tenen les seves oficines en la façana litoral de la ciutat. “No hi ha una dicotomia entre oficines i habitatges: en la zona tenim sòl planejat per a construir 6.000 habitatges socials, la meitat de totes les que té ara Barcelona. Nosaltres també creiem que la ciutat necessita més habitatges i ja tenim el sòl: el que fa falta és que es facin”, afegeix.

Articles: 

Sobren oficines al 22@? (beteve.cat)

El 22@ proposa reconvertir oficines obsoletes en habitatges (beteve.cat)

¿Está en crisis el distrito tecnológico 22@de Barcelona?https://media.timtul.com/media/network22/Esta%20en%20crisis%20el%20distrito%20tecnologico%2022%40%20de%20Barcelona_20231002085500.pdf

El sector digital propulsa el canvi de paradigma del mercat laboral català (elmon.cat)


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies