Subscriu-te a la newsletter


EL DISTRICTE 22@BARCELONA, UN DISTRICTE CADA COP MÉS SOSTENIBLE I HUMÀ

Catherine Antheunissens,


La sostenibilitat a les oficines com a eina per crear espais on desenvolupar-se més enllà de la feina

L’associació 22@Network Barcelona va celebrar el Breakfast número 174 per parlar sobre com impulsar la sostenibilitat a les noves oficines i, especialment, sobre com aprofitar les eines que ofereix l’associació per impulsar un districte on les persones puguin treballar i també desenvolupar altres aspectes més socials de la seva vida, construint un espai més sostenible i humà. 

L’esdeveniment va tenir lloc a l’Edifici Smart 22@, un edifici que compta amb la triple certificació: WELL Platinum, LEED Platinum V4 i Wiredscore Platinum. Durant la benvinguda a l’acte, el president de l’associació 22@Network Barcelona, Enric Urreta, va elogiar l’edifici en la seva aposta per la sostenibilitat, la flexibilitat i la innovació, tres qualitats que resulten la raó de ser del districte 22@Barcelona. “Aquest no és només un districte d’oficines, és també un lloc per viure, on concentrar creativitat i talent i on el component humà és fonamental” ha declarat el president. 

A continuació, Zulema Canosa, Senior Associate de Meridia Capital, va presentar l’edifici Smart 22@ emfatitzant la seva voluntat de “crear espais i organitzar diverses activitats on el treballador pugui desenvolupar-se també socialment”, ressaltant la perspectiva més humana de la gestió de l’edifici. 

Els assistents al 22@Breakfast van poder escoltar a Jorge de la Cámara, director Acadèmic de ZIGURAT, que va dur a terme una exposició titulada “Persones, edificis, connexions. Invariants de la sostenibilitat.” Durant la seva ponència, de la Cámara va contextualitzar la situació en què es troba Europa respecte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, exposant les principals conclusions del Sustainable Development Report en què es mostra que “hi ha millores molt subtils en tots els objectius i, per tant, encara queda molta feina per fer”. 

Jorge de la Cámara també va explicar que Europa representa actualment el 7,43% de les emissions de diòxid de carboni mundials i que és pionera en l’establiment dels ODS en la seva voluntat de ser líder en temes referents a la sostenibilitat. “Enfront de la previsió de falta de recursos i l’actual dependència energètica, Europa fa anys que planteja un conjunt de normatives que tenen com a objectius l’Economia Circular” va anunciar el ponent. Tot i això, també va apuntar que tota aquesta feina requereix un contagi per part d’altres països i actors internacionals.

T-Systems desenvolupa la seva activitat a Barcelona a l’edifici Smart 22@, “el més sostenible de la ciutat” tal com va indicar Ferran Serrano, director de màrqueting i comunicació de T-Systems. Serrano va explicar 3 ambiciosos objectius que l’empresa pretén assolir: per una banda, per aconseguir una sostenibilitat interna, T-Systems vol impulsar una economia basada en la inclusió social i la diversitat i arribar a ser emissions 0 al 2040 mitjançant una economia circular. D’altra banda, també pretén accelerar la sostenibilitat i la seguretat dels seus clients a través de la digitalització com a mitjà per promoure la sostenibilitat externa. T-Systems treballa diàriament per arribar a aquestes metes i ho fa també amb l’ajuda dels seus treballadors que participen en la proposició d’activitats sostenibles. 

“Actualment, no són les empreses les que busquen talent, sinó que és el talent el que busca a les empreses. Per aquest motiu és important oferir al talent espais on pugui crear, debatre i que pugui disposar de facilitats diferents de les que disposa quan teletreballa”, explicava Serrano, centrant-se en el treballador com a part central de qualsevol empresa. 

Per concloure, Isabel Sabadí, directora executiva del 22@Network Barcelona, va presentar les últimes novetats de l’associació i del districte, així com la incorporació de tres nous socis: The Social Hub, NQ Abogados Derecho Penal i Pronto Recruitment. 


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies