EL DISTRICTE 22@ REAVIVA LA FLAMA DEL PROGRÉS EN EL SEU 20 ANIVERSARI

per Carla Escolà Costa,

El districte de la innovació de Barcelona, conegut com 22@ des de l'any 2000, ocupa la coneguda zona industrial de la capital que va ser batejada com el “Manchester Català” per les seves activitats a la fi del segle XIX i principis del XX. Les fàbriques tèxtils de llavors conviuen ara amb moderns edificis d'oficines i habitatges formant un ecosistema urbanístic únic, un lloc ideal per a aquells professionals creatius o qualsevol jove inquiet.

Aquesta meditada renovació urbana va ser una idea original orquestrada l'any 1999 pel qual era llavors l'alcalde de la ciutat, Joan Clos, que va apostar per integrar els habitatges anteriors al pla urbanístic i per l'edificació de blocs de protecció oficial. Va donar cabuda a empreses de tota índole, de noves tecnologies i de mitjans de comunicació, passant per grups editorials i fins i tot universitats i residències per a estudiants. Aquesta “illa” va servir de laboratori per a impulsar altres experiències urbanístiques que poguessin desenvolupar-se després en altres zones de la ciutat.

Javier Bernades, soci internacional i director de Business Space de la consultora immobiliària Cushman & Wakefield a Espanya i president de la comissió d'Urbanisme i Territori del 22@Network, assenyala que “tot el que està inclòs des d'un punt de vista de màrqueting se'n diu districte 22@, però urbanísticament hi ha una sèrie de parcel·les que sí i altres que no. Tot el que està enfront de la mar, encara que no sigui 22@ urbanísticament parlant, l'incloem sota el mateix paraigua”.


Notícia completa aquí.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modify cookies