EL 37% DE LES EMPRESES CATALANES ESTAN VINCULADES A UN CLÚSTER PER MILLORAR LA SEVA COMPETITIVITAT, SEGONS 22@NETWORK BCN

per Carla Escolà Costa,

Aquest passat dimecres 27 d’octubre, ha tingut lloc l’acte “El paper dels Clústers en el desenvolupament i creixement econòmic a Barcelona” organitzat conjuntament entre el 22@Network BCN i Barcelona Activa en el marc dels actes de celebració del 20è aniversari del districte 22@.

Durant la sessió, on han intervingut els principals Clústers presents a la ciutat de Barcelona i al districte 22@ s’han presentat dades i estudis que confirmen que els Clústers empresarials són una eina essencial per consolidar el desenvolupament econòmic de la ciutat i l’àrea metropolitana de Barcelona, sobretot en el sector econòmic emergent.

Entre les dades i conclusions que s’han presentat, destaquen l’alt interès pels clústers entre el teixit empresarial de la ciutat, on 1021 empreses participen en alguns dels 32 Clústers existents a Catalunya, representant el 37% del total de les empreses.

L’estudi, presentat per Clúster Development, també destaca l’alta participació d’empreses de la ciutat de Barcelona en clústers de Biotecnologia i Tecnologies de la Salut, Domòtica, Energia Eficient, Disseny, Nàutic i Digital; superant en tots aquests casos el 50% d’empreses sòcies que són de Barcelona.

Durant la benvinguda a l’acte, ha intervingut Felix Ortega, CEO de Barcelona Activa i en la que ha destacat que el districte del 22@ és un districte amb projecció i referent internacional que ha servit i serveix per atraure talent i empreses a Barcelona. Ortega ha afegit que “projectes com el 22@, que combinen l’activitat econòmica amb la interacció personal i la transformació urbana ha consolidat la creació i incentivació de molts Clústers” 22@Network BCN és la gran associació empresarial del sector innovador, tecnològic i creatiu de la ciutat de Barcelona. Amb més de 209 associats, som responsables de la consolidació del districte 22@ com un espai dinàmic, transformador i tecnològicament capdavanter.

La clausura ha comptat amb la presència de Pau Solanilla, Comissionat de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona i d’Enric Urreta, President del 22@ Network BCN.

En el tancament final de l’acte, Enric Urreta, president del 22@Network BCN ha destacat que “els Clústers són l’exemple més clar dels fruits de la col·laboració público-privada i de com des del diàleg fluid, de la cerca amplis consensos i de l'impuls conjunt entre el sector privat i els poders públics el que surt finalment és riquesa, prosperitat i llocs de treballs. Aquesta és combinació que ens pot fer parlar d’un model propi de desenvolupament econòmic local, aquest és el model Barcelona.”

Finalment, el president del 22@, Enric Urreta, ha avisat que “malgrat que hi hagi qui vulgui confrontar permanentment sector públic i privat des de lògiques maniquees, nosaltres seguirem apostant per un model d’èxit i de prosperitat econòmica i creació de llocs de treball. Perquè, tot i les polèmiques estèrils d’alguns, Barcelona i el 22@ ha estat, és i seran competitius.”Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies