DDOT, L'ESTUDI QUE FOMENTARÀ L'OCUPACIÓ I L'EMPRENEDORIA A BARCELONA

per Secretaria Tècnica,

El principal repte de Barcelona Digital Talent (BDT) és posicionar Barcelona com a pol d’atracció i capital del talent digital per assegurar la seva competitivitat com a ciutat tecnològica.

És per això que des de la Comissió de Talent i com a Valkiria IFF (Institut pels Futurs) hem realitzat de la mà amb entitats com el 22@Network i Global Future of Work Foundation, un estudi competencial de professions digitals per tal d’elaborar i dissenyar el  Diccionari de Digital Occupational Titles (DDOT), amb el fi de detectar llocs de treball que no es poden cobrir i projectes que no es poden desenvolupar en l'àrea tecnològica.

Han participat més de 200 empreses a través d'entrevistes personalitzades, a més de 30 perfils digitals existents a les empreses, i d'un qüestionari centrat en les temes que més preocupen a les empreses, en matèria d'atracció, formació, fidelització del talent digital.

L’estudi diagnòstic en qüestió ha estat enfocat principalment en dos aspectes principals: la bretxa de talent i les noves competències requerides o skills. De manera que ens farà disposar d'un referent que permeti alinear les necessitats i perfils digitals en l'entorn Digital amb els programes educatius que s'ofereixen en aquests moments en l'entorn empresarial TIC.

El Districte del 22@ és el millor aparador d'aquest estudi ja que concentra al voltant del 80% de les empreses digitals de Barcelona, per aquest motiu ens hem volgut sumar a la iniciativa de la BDT.

Des de la Comissió de Talent de la 22@Network volem visibilitzar l'intel·ligència de mercat que aporten els nostres socis i treballar per consolidar Barcelona, com a hub d'atracció de Talent Digital, acompanyat d'actuacions amb institucions i entitats locals, que permetin reduir l'escletxa entre el talent disponible i les necessitats a cobrir. Aquest decàleg competencial que hem treballat contribuirà a fomentar l'ocupació, així com a impulsar l'emprenedoria, i a donar suport a empreses per millorar la seva competitivitat en matèria digital.


Volem agrair a totes les empreses, centres de formació reglats i no reglats, institucions i entitats, que han participat, fent possible aquest estudi diagnòstic i el decàleg de competències i d'habilitats Digitals.

Apostem per un Futur de Treball que ofereixi noves oportunitats al mercat laboral, i doni resposta a les necessitats de les empreses, en un entorn digital en constant creixement.


Yolanda Triviño

CEO de Valkiria hub i Valkiria IFF

Presidenta de la Comissió de Talent del 22@Network

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies