CISCO: "DESTINEM A R+D MÉS DE 6.000 MILIONS DE DÒLARS ANUALS"

per Secretaria Tècnica,

ANDREU VILAMITJANA, DIRECTOR GENERAL DE CISCO ESPANYA


Quin seria l'Elevator Pitch de Cisco?

Cisco porta més de 30 anys ajudant a empreses, administracions i proveïdors de serveis a construir xarxes intel·ligents d'última generació i a integrar i gestionar solucions de TI per aprofitar les oportunitats digitals del present i del futur.

El 2019 Cisco ja no és una empresa de xarxes, tenim una oferta d'extrem a extrem. Abastant xarxes basades en la intenció (intent-based networking), ciber-seguretat, col·laboració, data center i cloud, les nostres solucions auto-adaptables a les necessitats de negoci proporcionen la plataforma segura i intel·ligent necessària per a la seva transformació digital. També hem ajudat a transformar la manera en què vivim, treballem, aprenem i ens divertim, facilitant la inclusió digital i contribuint a crear una societat més pròspera i justa.Quin és el factor clau d'èxit a la teva empresa?

La innovació contínua i col·laborativa. Comptem amb més 25.000 enginyers, 19.000 patents i 12 Centres de Co-Innovació a escala global -incloent Barcelona- que desenvolupen noves solucions i tecnologies col·laborant amb l'ecosistema. I destinem a R + D més de 6.000 milions de dòlars anuals (13% dels ingressos globals), sent una de les empreses que més inverteixen en innovació.

Cada any, destinem entre 250 i 300 milions de dòlars a start-ups i fons de capital risc a tot el món. Hem incorporat tecnologia innovadora de tercers a través de més de 200 adquisicions. I apliquem el programa CDA per accelerar la digitalització dels països, les ciutats i les comunitats: 26 països fins a la data inclòs Espanya, on s'anomena 'Digitalitza'.


En quin projecte estàs treballant actualment?

Volem seguir impulsant l'èxit del programa 'Digitalitza'. En marxa des del març, està dissenyat per accelerar la transformació digital d'Espanya. Combina la col·laboració i la inversió compartida entre Cisco, les administracions i les empreses privades -grans empreses, pimes, start-ups, partners ... - impulsant projectes que millorin la qualitat de vida dels ciutadans, creïn llocs de treball, millorin la formació de joves i treballadors i optimitzin la competitivitat econòmica. Té un gran èxit, que ara volem estendre encara més amb la participació activa dels nostres partners de canal, amb especial focus en pimes i sectors verticals.

'Digitalitza' abasta quatre àrees d'actuació (Indústria 4.0, Territoris Intel·ligents, Infraestructures Crítiques i llocs de treball Digitals i Innovació). L'últim pilar és fonamental per facilitar l'ocupabilitat i crear ocupació neta. Mitjançant el programa sense ànim de lucre Cisco NetAcad, ja s'han format en tecnologies digitals (IOT, ciber-seguretat, programació de xarxes ...) 175.000 joves a Espanya. I Digitalitza preveu formar 100.000 més en els propers tres anys.


Què estàs aprenent ara? 

Un aspecte fonamental: la importància del context i de la intel·ligència aplicada als processos TIC. Avui, prop del 80% del tràfic mundial d'Internet passa per equips de Cisco. Aprofitant aquesta experiència, Cisco està canviant significativament la manera com les organitzacions aprofiten les seves infraestructures tecnològiques, simplificant la creixent complexitat dels seus entorns de TI: el creixement exponencial d'usuaris, dispositius i objectes connectats.

Oferim la única arquitectura multi-domini integrada i basada en les necessitats de negoci, amb seguretat de principi a fi i analítica avançada. Estem integrant capacitats d'IA i ML en tota la nostra oferta, ajudant a les organitzacions a extreure el valor de les dades, prendre millors decisions i augmentar els seus resultats de negoci. I oferim aquestes novetats de programari a través de subscripcions, garantint als clients l'accés a una innovació contínua.


A qui coneixes tu que creus que tota la comunitat 22@ hauria de conèixer?

A Xavier Azemar. És el responsable del Centre de Co-Innovació de Cisco a Barcelona. Un apassionat de la tecnologia. Gran interlocutor. I, sobretot, obert a col·laborar amb investigadors, universitats, partners, start-ups ... En els últims anys el Centre ha finançat 20 projectes per un valor de 1,5 milions de dòlars. I actualment està immers en diferents projectes col·laboratius relacionats amb Intel·ligència Artificial i protocols de comunicacions amb universitats com la Politècnica de Catalunya o la Universitat Oberta de Catalunya.


Com veus  Cisco d'aquí 5 anys?

Com el partner que ha ajudat a les empreses i administracions espanyoles a tenir èxit en la seva transformació digital. I, per tant, contribuint a incrementar el PIB i millorar l'ocupació. Però també com un referent transformador en la societat digital. Els treballadors de Cisco Espanya lideren múltiples iniciatives de RSC que fomenten la igualtat de gènere, la diversitat i la inclusió en les TIC, com a Programa Escola, Girls Power Tech, NetAcad o el nostre suport a Greenlight for Girls.

Cisco Espanya també porta 12 anys consecutius com 1r o 2n 'Millor Companyia per Treballar a Espanya' (categoria 50-500 empleats, Great Place to Work Institute), sent número 1 en els últims quatre anys. I volem continuar mantenint aquesta posició, ja que són els propis empleats els que puntuen a l'empresa.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies