“Com fer i com no fer Big Data” al 22@Update Breakfast de 22@Network bcn del mes d’octubre

per Secretaria Comunicació,

Una enquesta en marxa del 22@ descobrirà les preferències de transport al districte: bicicleta, cotxe, moto, bus, metro o tram.

22@Network bcn, l’Associació d’Empreses i Institucions del districte de la innovació 22@, ha organitzat la 124ª edició del 22@Update Breakfast, que ha tractat sobre “Com fer i com no fer Big Data”.

Xavier Monzó, President de 22@Network bcn, ha presentat aquesta edició del 22@ Breakfast, durant la qual s’han revisat les bones pràctiques lligades a l'explotació de dades, així com la importància de disposar de dades no només correctes, però també representatives i actuals.

Aquesta edició del Breakfast, que ha tingut lloc a l’edifici MediaTIC, s’ha produït en el marc del Big Data Congress 2017 que s’ha celebrat a Barcelona els dies 25 i 26 d’octubre.

L'Update ha estat a càrrec de Carlos Castillo, cap del grup de recerca en Ciència Web i Computació Social, qui durant la seva presentació "Com no fer Big Data" ha introduït les possibles dificultats que poden sorgir quan s’apliquen els mètodes de Big Data com, per exemple, l’obtenció de resultats neutrals, i ha assegurat que “es requereix certa experiència per detectar els factors que poden alterar els resultats”.

Dins l’apartat de l’Innovador del mes, Xavier Binefa, professor i coordinador del Grau en Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades de la UPF, ha presentat "Big Data per a la mobilitat: l'exemple d'enquesta al 22@", i ha aprofundit en els objectius i els resultats que es podran extreure de l'enquesta en relació al desenvolupament del districte. Les primeres lectures de l’enquesta indiquen que el 42% dels estudiants de la UPF utilitza la bicicleta i com a alternativa el transport públic i que al 38% dels enquestats l’ampliació del TRAM entre Francesc Macià i Diagonal els suposaria la reducció del temps de viatge.

En finalitzar, Antoni Oliva, Director Executiu de 22@Network bcn, ha donat la benvinguda a les noves empreses que s’incorporen a l’Associació: EPITECH Barcelona (Escola superior d’informàtica) i el despatx d’arquitectes Batlle i Roig. Ha anunciat que l’espai d’oficines i coworking Spaces, membre de l’associació, ja ha obert les seves portes al 22@. Pel que fa a properes convocatòries, ha anunciat que el 9 novembre 22@Network farà una visita guiada a la Torre de les Aigües del Besòs i que el proper dimarts 14 de novembre, en el marc de l’Smart City Expo i a Fira de Barcelona, tindrà lloc l’últim dinar col·loqui Àgora 22@Network de l’any.

El 22@BREAKFAST és el punt de trobada i d'intercanvi d'idees innovadores que, des del 2004, se celebra cada mes al Districte de la Innovació. És una oportunitat per conèixer les darreres tendències tecnològiques i empresarials, i els progressos que es desenvolupen en l’entorn 22@ per a les seves empreses i institucions. Però també és una ocasió per intercanviar experiències amb més d'un centenar de directius i professionals vinculats a l'economia del coneixement.

22@NETWORK BCN és l'Associació d'Empreses i Institucions del districte de la innovació 22@, que compta amb més de 100 empreses sòcies i col·laboradors que es beneficien de les sinergies que es produeixen en el propi l'àmbit de l'Associació i que s'ha consolidat també com un agent actiu del districte i motor de les iniciatives que ajuden al desenvolupament de les empreses associades.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte