TEAMLABS: "WE LOOK AGAIN, THINK AGAIN AND DO AGAIN"

per Secretaria Tècnica,

BERTA LÁZARO,  COFUNDADORA I DIRECTORA DE TEAMLABS/ BARCELONA


Quin seria l'Elevator Pitch de la teva empresa?

TEAMLABS/ és un projecte educatiu que contribueix a enfortir una classe professional compromesa amb el món, innovadora i oberta a la col·laboració. Hem construït una comunitat d'emprenedors que treballen en equip en els nostres programes grau universitari LEINN "Lideratge Emprenedor i Innovació", "Màster LIT a Facilitació de l'Aprenentatge i Innovació" en organitzacions, & Inncompany. Tots dos programes els realitzem conjuntament amb la Universitat de Mondragón. Utilitzem metodologies finlandeses "Team Academy" i eines de pensament de disseny. Practiquem el diàleg i el disseny col·lectiu en una cultura de prototipat emmarcada en els laboratoris d'aprenentatge de Barcelona i Madrid.Quin és el repte més gran al que s'enfronta?

Tota la societat està immersa en una situació de "unprecedented transformations and radical uncertainties". The Unknown is coming. L'educació ha de canviar la manera d'abordar l'acompanyament dels joves. La dificultat està en que l'experiència d'aprenentatge dins de LEINN "Lideratge emprenedor i innovació" compassi tots els ingredients a les necessitats d'aprenentatge reals de tots els equips/empreses que acompanyem. Compassar l'aprenentatge individual amb l'aprenentatge d'equip i d'empresa.


En quin projecte estàs treballant ara? 

Radical Learning Lab: Espais d'aprenentatge que fomenten la cultura del prototipatge, de l'experimentació. Entorns i programes que dissenyant prototips construeixen equips compromesos amb els reptes de les organitzacions i la societat.

En l'actualitat treballem amb l'Associació del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona PEMB per dissenyar una nova eina de planificació urbana i governança metropolitana. La nostra recerca en com generar estratègia sense planificació és una praxi diària al laboratori urbà d'aprenentatge de Barcelona. La nostra idea és que el laboratori sigui una manera d'activació estratègica per a la ciutat, que permet identificar necessitats, generar coneixement col·lectiu, provocar connexions entre els agents a través de projectes de col·laboració.


Què estàs aprenent ara? 

Les bases de la col·laboració en diferents escales. La confiança que sosté el treball en equip i en xarxa ha de manifestar-se en les diferents escales per seguir construint projectes rellevants i abastar millors solucions. Alimentar col·laboracions en el nostre ecosistema local. Aliar-se en la solució de les necessitats comunes. Entendre la diversitat per generar riquesa en el col·lectiu.

El lideratge necessari en aquestes noves organitzacions heterogènies té una complexitat que transito cada dia.Quin és el factor clau d'èxit a la teva empresa?

La coherència. Som TEAMlabs. Treballem en equip. Dissenyem experiències d'aprenentatge. Aprenem en equip. Generem innovació. Creem una cultura diària de prototipat àgil. We look again, think again and do again. Treballem en una realitat d'incerteses radicals. Assumim amb humilitat els reptes preparats per aprendre a afrontar-los.
Creiem en la col·laboració. Construïm una comunitat basada en la confiança dins dels nostres ecosistemes locals a Poblenou Barcelona i a La Latina a Madrid.
Som absolutament nosaltres. L'autenticitat de l'equip de TEAMLABS és la clau de la nostra aspiració d'innovació disruptiva.


A qui coneixes tu que creus que tota la comunitat 22@ hauria de conèixer?

A qualsevol dels més de 300 graduats de LEINN que s'han fet amb les regnes del procés d'aprenentatge que mantindran al llarg de les seves vides, permetent així ser protagonistes dels seus projectes vitals. Si he de citar una podria ser Glòria Gubianas, cofundadora de la marca de motxilles Hemper, elegida Dona emprenedora de l'any a Espanya per INCO i la Fundació Chanel, per demostrar que es pot crear una marca de moda sense danyar el medi ambient i respectant els drets humans.


Com veus la teva empresa d'aquí a 5 anys?

Serem una comunitat de més de 5000 perfils professionals a nivell internacional que lideraran la resolució dels grans problemes del segle XXI per a una societat que s'enfrontarà al segle XXII. Serem una composició de persones de totes les edats, d'organitzacions de diferents dimensions, amb les mateixes ganes d'afrontar de manera proactiva el següent futur. És de l'únic que tinc certesa. Seguirem fent i, sens dubte, aprenent.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?