EURECAT ALERTA DEL RISC DE CIBERATACS QUE APROFITEN LA IA

per Secretaria Comunicació,

Alerten del risc de ciberatacs que aprofiten la Intel·ligència Artificial

  • Segons experts d’Eurecat, es tracta d’un camp “en clar creixement i que els hackers comencen a utilitzar cada cop més”.
  • Ara es poden crear programes maliciosos, amb la finalitat de detectar les vulnerabilitats i defenses de la seva víctima, canviar el seu comportament i tenir èxit en l’atac.

Experts en ciberseguretat del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) adverteixen de l’increment del risc d’atacs informàtics que aprofiten la Intel·ligència Artificial, amb capacitat de llançar programes maliciosos (malware) que poden aprendre, evolucionar i canviar el seu comportament en funció dels seus objectius i de les característiques de la víctima.

El director de la Unitat d’IT Security d’Eurecat, Juan Caubet, ha assenyalat a la seva intervenció a l’Industry 4.0 Congress, en el marc de la fira Advanced Factories, organitzada per Nebext, que “la resposta per evitar aquest tipus d’atacs també necessita de la Intel·ligència Artificial”, un camp que “està en clar creixement i que els hackers comencen a utilitzar cada cop més”.

Durant la passada edició de la Black Hat USA 2017, un elevat nombre de líders i professionals de la ciberseguretat es van reunir a Las Vegas per discutir sobre les amenaces i tecnologies emergents. Durant aquesta reunió, el 62 per cent dels assistents assegurava que les amenaces i atacs del 2018 utilitzarien tècniques de Intel·ligència Artificial pels aconseguir els seus objectius.

Més informació

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?