Subscriu-te a la newsletter


BARCELONA SIGNA UN ACORD PER POTENCIAR L'OCUPACIÓ DE QUALITAT A LA CIUTAT

per Secretaria Tècnica,

L'Ajuntament de Barcelona i una seixantena d’entitats i organitzacions pacten un acord per disminuir les desigualtats en el mercat laboral

Barcelona Activa, l’Ajuntament de Barcelona i més de 50 entitats i organitzacions de la ciutat han signat l'Acord Barcelona per a l’Ocupació de Qualitat 2021-2030. La iniciativa s’ha impulsat amb l’objectiu de reduir la temporalitat i les desigualtats del mercat de treball amb contractes de qualitat, més oportunitats i estabilitat en l’àmbit laboral.

L’Acord s'estructura en 3 eixos estratègics com l’equitat, la innovació i la concertació social, que es despleguen a través de 12 objectius i 38 línies d’actuació. El document també inclou el “Decàleg de l’Ocupació de Qualitat a Barcelona”, que estableix les prioritats per la propera dècada. La iniciativa busca fomentar la digitalització, la cohesió social i territorial, l’acompanyament en processos d’incorporació al mercat de treball, la destinació d’ajuts i les subvencions a la contractació.

Per aplicar les polítiques incloses en l’Acord, el conjunt d’entitats signants han dissenyat plans d’accions bianuals. El primer pla té com a reptes importants la reducció de l’atur de llarga durada i de l’atur juvenil, tenint en compte els paràmetres de competitivitat, sostenibilitat i equitat que marca el full de ruta Barcelona Green Deal. A més, adoptarà mesures en el marc dels projectes Next Generation, programes europeus i actuacions municipals en sectors estratègics.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies