Subscriu-te a la newsletter


ANUNCI D'ASTRAZENECA A BARCELONA, EL PROJECTE D'INVERSIÓ ESTRANGERA EN R+D MÉS GRAN DE LA HISTÒRIA A CATALUNYA

Irene Codina Altarriba,

La multinacional anglosueca, que ha mantingut diverses reunions amb el president de la Generalitat i el conseller d’Empresa i Treball, crearà 1.000 llocs de treball en els propers cinc anys a Barcelona

El projecte d’inversió de la multinacional farmacèutica a la capital catalana compta amb el suport de l’agència ACCIÓ del Departament d’Empresa i Treball

Per al Govern, es tracta d’una inversió estratègica que contribuirà a accelerar les activitats de recerca i desenvolupament en l’àmbit farmacèutic i a posicionar Catalunya com un dels territoris líders a Europa en el sector de les ciències de la vida

El Govern celebra l’anunci de la multinacional anglosueca AstraZeneca d’obrir un ‘hub’ de recerca i desenvolupament a Barcelona que suposarà la creació de 1.000 llocs de treball en els pròxims 5 anys. Es tracta del projecte d’inversió estrangera en R+D més gran de la història a Catalunya segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-.

Per al Govern es tracta d’una inversió estratègica per a Catalunya, que contribuirà a accelerar les activitats d’R+D en l’àmbit farmacèutic i a posicionar Catalunya com un dels territoris líders a Europa en el sector de les ciències de la vida. Es tracta d’un àmbit que representa gairebé el 9% del PIB del país i que agrupa més de 1.350 empreses a Catalunya que generen 247.000 llocs de treball.

Segons el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, “el fet que AstraZeneca esculli Barcelona per aquest hub és una gran notícia des d’un punt de vista empresarial, científic i social”. “Un projecte que suposa la creació de 1.000 llocs de treball qualificats i que és sinònim de progrés científic i social per tot el país, Europa i el món”, destaca. En aquest sentit, el titular d’Empresa i Treball assegura que “Catalunya té els actius, la capacitat i l’ambició de liderar l’àmbit de les ciències de la vida a Europa”.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, han mantingut diverses reunions de treball amb responsables de la companyia els darrers mesos. El projecte d’AstraZeneca a la capital catalana compta amb el suport d’ACCIÓ.

Demà a la tarda tindrà lloc la presentació oficial d’aquest projecte amb un acte que comptarà amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, el conseller d’Empresa i Treball i el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, així com amb el president d’AstraZeneca a Espanya, Rick R. Suárez, i el SVP d’Europa i Canadà, Stefan Woxtröm.

L’any passat AstraZeneca ja va anunciar l’obertura d’un ‘hub’ a Barcelona per al desenvolupament de medicaments de malalties rares, un projecte que suposava la creació de 100 llocs de treball especialitzats en recerca i desenvolupament.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies