Subscriu-te a la newsletter


22@REUNIÓ DE CONCLUSIONS COMISSIÓ D'INNOVACIÓ-INDÚSTRIA 4.0.: "ELS ECOSISTEMES INNOVADORS ENS PORTEN A SER MÉS PRODUCTIUS"

Catherine Antheunissens,

Divendres 12 de maig la Comissió d'Innovació i Indústria 4.0., presidida per Antoni Paz, ha tancat el cicle sobre la innovació en l'àmbit mundial. La jornada s'ha dut a terme a FX Barcelona Film School, la primera escola del món que ha implementat les tecnologies dels videojocs a la producció virtual de cine i animació.

En primer lloc, Natàlia Mir, Directora d'Innobaix, ha exposat les conclusions sobre la primera sessió del cicle, i ha donat importància, sobretot, als sistemes innovadors. Com ha afirmat, els ecosistemes d'innovació, porten al territori més productivitat i augment econòmic. Ha posat l'exemple de l'ecosistema de Boston, explicant que la "innovació es respira", gràcies a la conjuntura entre indústria-empresa i universitat, la qual les empreses més exitoses surten dels exalumnes de les universitats del territori.

Tal com ha al·legat Mir, Boston és el hub de generació d'idees més gran del món i això és possible gràcies a la inversió de la indústria i les empreses en innovació "La clau dels ecosistemes és creure-s'els i apostar amb diners, si no estarem en una situació molt disgregada".

Finalment, la directora d'Innobaix ha destacat la importància de la gestió publicoprivada, la governança i la col·laboració entre diferents tipologies i mides d'ens per tal de fomentar la innovació.

A la segona part de la sessió, Toni Mena, CTO de FX Barcelona Film School ha explicat el funcionament de l'escola i les principals innovacions del sector audiovisual i les que ells han implementat en els seus mètodes de treball. Primer de tot, ha agraït la "democratització del sector" fet que ha provocat abaratir els costos de producció i que, per exemple, dos alumnes puguin fer autèntiques meravelles des de la seva habitació. 

A més, ha explicat que gràcies a l'abaratiment de costos, "ens hem alliberat de lligadures", ja que abans s'havia de pensar molt bé com fer les coses. Ara des del software, passant per hardware s'ha abaratit molt i, permet fer provatures i canviar la manera de treballar si no funciona, això els permet posar la idea i la innovació al centre del projecte i no el cost.

Finalment, ha apuntat que tot i la irrupció de la realitat virtual i la intel·ligència artificial en el món audiovisual, aquestes tecnologies "no treuran la feina als professionals", ja que hi ha molta feina de pre i postproducció molt important. 

S'ha tancat la sessió amb una pausa-cafè networking amb tots els membres de la Comissió. 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies