22@NETWORK BCN PARTICIPA EN LA PRESENTACIÓ DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ AL 22@

per Carla Escolà Costa,

El passat 28 de setembre Janet Sanz, tinenta d'alcaldia d'Ecologia Urbana, i David Escudé, regidor del Districte de Sant Martí, van presentar el nou Pla General Metropolità al 22@. En aquest nou pla ha canviat principalment el percentatge d’espai per activitat econòmica i d’habitatge, que representarà el 70% i el 30% respectivament, aportant per tant més habitatge que en el pla presentat amb anterioritat.

Janet Sanz va explicar detalladament que s’han reconegut mil habitatges del districte 22@, que principalment havien de ser esfondrats per a ser reconstruïts, i que es permetrà edificar-hi remuntes per augmentar l’habitatge. Posteriorment va anunciar que es construiran un total de 16 mil habitatges de protecció oficial, i va fer una proposta d’eixos verds per fer del districte més sostenible, per aconseguir una ciutat mixta de qualitat ambiental que potenciï la vida quotidiana i les activitats productives. De la mateixa manera, va comunicar que es restarà la possibilitat de construir més hotels per a potenciar més una activitat econòmica i un habitatge que faci més barri.

En resum, les dues estratègies de l’Ajuntament de Barcelona pel  22@ són consolidar i restaurar el districte construint més habitatge, potenciant més la vida quotidiana al barri, més equipaments, qualitat ambiental, paisatge, patrimoni i també potenciar l’activitat econòmica per crear més llocs de treball.

Per la seva part, Enric Urreta, President de 22@NETWORK BCN, que va participar durant el torn de preguntes, va recalcar que  la història del 22@ és una història d'èxit amb mancances i que hi ha elements residencials que falten i alguns que no estan del tot resolts i que “hem de fer que el 22@ sigui un projecte viable pel bé dels veïns, de les empreses i de l'economia que ha d'enriquir la ciutat”. Per altra banda, reclamar que “el residencial és important, però la captació de talent també. Hem passat una pandèmia on el futur de les oficines han canviat, però al 22@ estem preparant la ciutat del 2030, i necessitem que la gent que resideix al barri i que vol la ciutat dels 15 minuts pugui treballar i es pugui moure en espais sostenibles i propers”.Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies