El passat 7 de març, 22@Network BCN, va organitzar una sessió dins el marc de les 22@TALENT MASTERCLASS organitzades juntament amb la Comissió de Talent, presidida per Iolanda Triviño. A la jornada es van convidar quatre universitats, dos nacionals, Universitat Pompeu Fabra i Universitat Oberta de Catalunya, i dos internacionals, RMIT i Zigurat, i tres empreses, una del tercer sector, Suara, una pime tecnològica, Sosmatic i una enfocada en consultoria de RRHH, Ferchau.
En iniciar la sessió les set institucions es van presentar, explicant a què es dedicaven i a través de quines eines gestionaven el talent jove.
L'objectiu d'aquesta trobada era generar un debat entre totes les entitats per evidenciar les necessitats que tenen les empreses respecte al mercat laboral i com les universitats poden oferir i formar els perfils més demandats.
De la sessió se'n poden extreure reflexions i reptes molt interessants: RMIT University va explicar que tot i que la universitat sempre ha estat enfocada a connectar amb l’empresa, a formar els estudiants a introduir-se en el món laboral i a transformar la realitat potser des de les universitats haurien de crear programes més modulables i individualitzats.
Des de la UPF van evidenciar que les universitats tenen un "hàndicap", no evolucionen tan ràpidament com el mercat de treball i, això dificulta el canvi dels plans d'estudi. Per aquest motiu va proposar un diàleg més fluid entre empreses i universitats per tal d'intentar predir els futurs perfils demandats i agilitzar-ne la creació.
Per altra banda, des de la UOC, van suggerir ensenyar molt més la capacitat d'adaptació dels alumnes. Per aquest motiu, l'equip de prospecció de la Universitat Oberta, està analitzant les dades sobre el mercat laboral per saber quins perfils i competències s'estan demandant actualment i en un futur a curt termini. Va explicar que la intel·ligència artificial haurà de ser un aliat per ajudar-nos a pensar i treballar de diferents formes. A més, va afegir que les universitats no són agències de col·locació de persones en el mercat, sinó que la seva labor és impartir el talent i que han de ser les empreses que s'han d'encarregar de ser atractives per aquest talent i apostar pels estudiants.
L'institut tecnològic de Zigurat va explicar que tot i que per ells era molt més fàcil aconseguir aquesta flexibilitat respecte al mercat laboral, creien que les empreses eren molt proactives amb la captació de talent tecnològic, però poc en la fidelització d'aquest.
Ferchau i Suara, com a empreses demandats d'aquest talent van explicar que pel sector empresarial també és difícil predir els futurs perfils que necessitaran, però que el més important és que les persones que s'incorporin al mercat de treball tinguin capacitat d'adaptació, anatlítica i organització.
Gràcies a aquesta sessió 22@Network BCN i la Comissió de Talent començarà a treballar per tal de fer possible aquestes sinergies i connexions entre empreses i universitats del districte 22@.
INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Segons el RGPD, informem que les seves dades decaràcter personal s’inclouran en un fitxer de dades personals el responsable ititular del qual és l’Associació d’Empreses i Institucions 22@ Barcelona, ambla finalitat de mantenir un directorid’empreses i entitats relacionades amb el Poblenou i per fer-li arribarinformació del seu interès, i no seran cedides a cap persona o empresa, ni estractaran fora d’aquestes finalitats sense el seu consentiment. Té dret aexercir els seus drets d’accés, rectificació, oposició, limitació, portabilitata través de comunicació dirigida a l’adreça electrònica info@22network.net(adjuntant còpia del DNI). Té dret a presentar una reclamació a l’Agencia Española de Protección de Datosquan ho considereu oportú. Més informació de la nostra Política de Privacitat a link.
Comentaris