Subscriu-te a la newsletter


22@NETWORK BCN HA COL·LABORAT AMB LA CAMBRA DE COMERÇ PER HABILITAR UN PUNT PER REALITZAR TESTS RÀPIDS DE COVID19 AL CENTRE COMERCIAL GLÒRIES

per Carla Escolà Costa,

La Cambra de Comerç de Barcelona ha habilitat un punt per realitzar tests ràpids al Centre Comercial Glòries amb l’objectiu de promoure l’ús dels tests d’antígens com a via per controlar l’expansió de la Covid-19, els dies 18, 19 i 20 de novembre.

Des de la Cambra de Barcelona s’ha defensat en reiterades ocasions que, en absència d’una vacuna o un tractament efectiu contra la Covid-19, cal intensificar la detecció de positius i el rastreig dels seus contactes i destinar-hi més recursos. Aquesta mesura, ajudaria a controlar l’expansió de la pandèmia i evitaria el tancament de sectors econòmics. És urgent que el Govern estableixi un protocol per realitzar proves amb tests ràpids sobre tota la població possible, seguint l’exemple de països com Eslovàquia, i destinar tots els recursos disponibles per fer-ho possible, habilitant punts com les farmàcies per realitzar aquest tipus de proves. 

L’ús massiu del test d’antigen, com ja apunten veus de la comunitat científica, podria ajudar a reduir significativament tant les restriccions com la corba i el nombre de morts. En altres paraules: permetrien reactivar l’economia, descongestionar els hospitals i salvar vides. 

Els tests d’antígens tenen l’avantatge respecte les proves PCR que donen resultats en 15 minuts i aquest estalvi de temps els fa més efectius. Això els converteix en una bona eina per controlar de manera més àgil l’evolució de la pandèmia ja que obren la possibilitat per exemple a ser aplicats deforma massiva i realitzar cribratges ràpids a un cost privat més assumible per l'empresa, tant a nivell de preu com a nivell de temps d'espera de resultats.

Web per concertar la cita prèvia

Els interessats en fer-se la prova hauran de reservar cita prèvia a través de la pàgina web https://ja.cat/testCovid on també hi trobaran informació sobre la campanya. Les proves també estaran obertes a persones sense cita que acudeixin al punt, però hauran d’esperar el seu torn, atès que es donarà prioritat a persones amb reserva de cita.

La biotecnològica catalana Blueberry Diagnostics s’encarregarà de realitzar els tests d’antígens als pacients amb el suport de personal sanitari qualificat. L’empresa també entregarà als pacients un certificat digital amb els resultats de la prova que tindrà una validesa de 7 dies.

Aquesta primera prova pilot ha estat possible gràcies a la col·laboració de Blueberry Diagnostics, la Universitat Pompeu Fabra, el 22@Network i el Centre de serveis a les empreses Can Muntanyola.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies